MENÜ

Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın üçüncüsü “Gıda Krizi" temasıyla gerçekleşti

Küresel Gıda Krizine dikkat çekmek için 22 farklı kampüsten yüzlerce öğrenci ve öğretmenin katılımı ile İngilizce olarak gerçekleşen konferansta...

Yayınlanma: 08 Mayıs 2023 08:33
Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın üçüncüsü “Gıda Krizi" temasıyla gerçekleşti

Küresel Gıda Krizine dikkat çekmek için 22 farklı kampüsten yüzlerce öğrenci ve öğretmenin katılımı ile İngilizce olarak gerçekleşen konferansta öğrenciler, "Ardında tek bir tohumu bile bırakma" sloganından yola çıkıp tüm canlılar için temel ihtiyaç olan gıdanın tohum olarak tarladan sofraya ulaştığı tüm aşamaları ve gıda israfı hakkındaki fikirlerini masaya yatırdı.

Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan Birleşmiş Milletler (BM) simülasyonu MUN (Model United Nations/ Model Birleşmiş Milletler) Uğur Okulları tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlendi. BM'nin farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı (U-MUN) Uğurlu öğrencilerle 5-6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Öğrenciler 3 günlük programda gıdanın üretim süreçleri ile birlikte dünyada hızla artan gıda israfını, temiz gıdaya erişim hakkı ve küresel gıda krizi gibi konuları ele aldı. Uğur Okullarında uygulanan Uğur'da Sorumlu Üretim ve Tüketim programı çerçevesinde yaptıkları çalışmaların da örneğini sergileyen öğrenciler, uluslararası alanda portfolyolarına ekleyecekleri bir deneyim kazandı.

Açılış konuşmasını yapan Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için Uğurlu öğrencilerin eğitimli ve şuurlu bireyler olarak yetişmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, "Dünyanın geleceğini korumak için hepimiz harekete geçmeliyiz. Tüketim alışkanlıklarımızdan kaynaklanan "gereksiz gıda tüketimini azaltmak" bizlerin hep ana hedefleri arasında olmalı. Tarladan sofraya gelene kadar bir tek buğday tanesi için ne kadar emek verildiğini unutmamalıyız. Tüketim alışkanlıklarımız, doğanın bize sunduğu bu güzelliklerin hakkını veriyor mu diye düşünmeli ve alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz" dedi.

"Fikirlerinizi hayata geçirmenizi önemsiyoruz"

şuurlu nesillerin toplumun dönüşümüne en büyük katkıyı sağlayacağını söyleyen Çakır, "Biz Uğurlular olarak dünyada yaşanan tüm sorunların çözümünde eğitimden ve bilimden faydalanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede, siz değerli öğrencilerimizin karar alma yetkinliklerinin gelişmesini, sesinizi duyuracağınız bu etkinliğimizdeki gibi platformlar oluşturulmasını ve fikirlerinizi hayata geçirmenizi önemsiyoruz. İnanıyoruz ki siz duyarlı öğrencilerimizle sahip olacağımız şuur, yine sizler aracılığıyla topluma yansıyacak ve toplumun olumlu dönüşümüne katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Uğur Okulları olarak her yıl düzenli olarak konferans gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Ebru Divrik, " Türkiye genelinde tüm öğrencilerimizin katıldığı üç günlük bir program gerçekleştiriyoruz. Model Birleşmiş milletler Konferansı çerçevesinde uluslararası dünyaca en büyük organizasyonların simülasyonunu gerçekleştirmek için burada oluyoruz ve öğrencilerimizde amacımız uzlaşmayı diplomasiyi kriz yönetimini bu alanlarda gelişimlerini sağlamak. Amacımız dünya meselelerine çocuklarımızın İngilizce konuşarak çözüm bulmaları ve bu çalışmalarla çocuklarımızın topluluk önünde İngilizce konuşmalarında desteklemek. Gıda ile ilgili çözümler üretmek çocuklarımızın bu yılki konusu" dedi.

3 gün boyunca gıda hakkında konuşacaklarını belirten 11. sınıf öğrencisi Melike Görgenç, "Z kuşağı olarak bizleri birbirimizden ayıran sorgulama, geliştirme yeteneklerimiz hakkında konuşacağız. Bunları geliştirmeye çalışacağız. Bir çatı altında her yıl bir araya gelerek bu tarz toplantılarla geleceğe kendimiz hazırlıyoruz" dedi.

Konferansta Ata Group Teknoloji Şirketleri İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Erdem Yılmaz, Taze Atık Yönetim Sistemleri Kalite Uzmanı Gizem Özdem, Uğur Okulları Bölüm Başkanları Serra Erdem ve Senem Bademci, Go Academy Genel Müdürü Onur Alp Acar, Uğur Okulları UMUN'23 Genel Sekreteri Cemre Seza Zengi de gıda krizine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kastamonu Üniversitesi’nde 89 akademisyen cübbe giydi

Kastamonu Üniversitesi’nde 89 akademisyen cübbe giydi

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen törende 89 akademisyen cübbe giyerken, başarılı bulunan 95 akademisyen de ödüllendirildi.Kastamonu Üniversitesi tarafından 2025 yılında ataması yapılan ve akademik ünvanları yükseltilen öğretim üyeleri için tören düze

Diyarbakır’da "Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" bölge finalleri tamamlandı

Diyarbakır’da "Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" bölge finalleri tamamlandı

İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları kapsamında düzenlenen ’Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın kız öğrenciler bölge finalleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 12 ilden katılımın olduğu yarışmada birinciler Türkiye finallerine katılma h

Ortaokul öğrencileri şehit Sedat Yabalak’ı dualarla andı

Ortaokul öğrencileri şehit Sedat Yabalak’ı dualarla andı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, Bozyazı Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencilerinden oluşan Değerler Kulübü, ÇEDES Projesi kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, ilçe şehitlerinden polis memuru Sedat Yabalak’ın kabrini ziyaret etti.Gerçekleştirilen

Türk Yıldızları, gençlere tecrübelerini anlattı

Türk Yıldızları, gençlere tecrübelerini anlattı

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2026 (DABKAF 26), Türk Yıldızları’nı ağırladı. Dünyanın sayılı akrobasi timleri arasında yer alan ekip, fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek havacılık alanındaki deneyimlerini paylaştı.Cumhurbaşkanlığı İnsan K

Talas’ta Kütüphaneler Haftası’na anlamlı vurgu

Talas’ta Kütüphaneler Haftası’na anlamlı vurgu

Talas Belediyesi, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla hayata geçirdiği örnek projeler ve sunduğu hizmetlerle dikkat çekmeye devam ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçede kütüphaneciliğe verilen önemin altını çizerek, kitapla büyüyen nesillerin

Muğla’nın genç tasarımcıları "Savunmadan sanata" ödülleriyle taçlandı

Muğla’nın genç tasarımcıları "Savunmadan sanata" ödülleriyle taçlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) iş birliğiyle düzenlenen "Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar" yarışmasında Muğlalı öğrenciler ödüllerine kavuştu.Gençlerin hayal güçleri

Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç ile EÜ’de yapay zeka dönemi başlıyor

Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç ile EÜ’de yapay zeka dönemi başlıyor

Kriptoloji ve yapay zeka mimarisi konularında dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Ege Üniversitesinde Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenimi (ML) konusunda eğitimler verecek. Ege Üniversitesinin, teknolojik devrimin

Bayburt’ta aday öğretmenler için uyum semineri başladı

Bayburt’ta aday öğretmenler için uyum semineri başladı

Bayburt’ta eğitim camiasına yeni katılan öğretmenlere yönelik ‘Aday Öğretmenlik Uyum Semineri’ başladı.Öğretmenevinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman başkanlığında gerçekleştirilen seminerde, aday öğretmenlerin mesleğe uyum sürecine ilişkin bi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30