MENÜ

Ukrayna ve ABD müzakere heyetlerinden Fransa’da iki günde üç toplantı

ABD ve Ukrayna müzakere heyetleri, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik müzakereler çerçevesinde Fransa’nın başkenti Paris’te iki günde üç toplantı gerçekleştirdi.Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için İsviçre’de başlayan ve

Yayınlanma: 07 Ocak 2026 21:33 Güncelleme: 08 Ocak 2026 09:15
Ukrayna ve ABD müzakere heyetlerinden Fransa’da iki günde üç toplantı
ABD ve Ukrayna müzakere heyetleri, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik müzakereler çerçevesinde Fransa’nın başkenti Paris’te iki günde üç toplantı gerçekleştirdi.
Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için İsviçre’de başlayan ve ardından ABD ve Almanya’da devam eden barış müzakerelerinin son ayağı, dün ve bugün Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi. Paris ayrıca, Salı günü Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi’ne, bugün de Ukrayna ve Gönüllüler Koalisyonu ülkelerinden ulusal güvenlik danışmanları arasında gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yaptı.
Paris’teki barış müzakerelerinin yeni ayağı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner liderliğindeki ABD heyeti ile Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov liderliğindeki Ukrayna heyeti arasında gerçekleştirildi.
Umerov, bugünkü görüşmede Witkoff ve Kushner’in yanı sıra ABD’nin Fransa Büyükelçisi Charles Kushner ve Beyaz Saray yetkilisi Josh Gruenbaum’un da yer aldığını açıkladı. Sosyal medyada paylaştığı açıklamada Umerov, "Bu Amerikan tarafıyla Paris’te son iki gün içinde yapılan üçüncü görüşmeydi. Savaşın sona erdirilmesine yönelik temel çerçevenin kilit unsurlarını kapsamlı bir şekilde ele aldık. Ayrıca Ukrayna, Avrupalı ortaklar ve ABD’yi de içerecek şekilde liderler düzeyinde yapılacak ilerideki temasların formatlarına odaklandık" dedi.

Gönüllüler Koalisyonu ülkelerinden ulusal güvenlik danışmanları bir araya geldi
Umerov liderliğindeki Ukrayna heyeti, bugün ayrıca Gönüllüler Koalisyonu üyesi ülkelerden Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’den ulusal güvenlik danışmanlarının yer aldığı, ayrıca ABD, NATO ve AB’nin de temsil edildiği bir toplantı da gerçekleştirdi.
Umerov, toplantıda muhtemel bir barışın ardından Ukrayna’ya sağlanacak güvenlik garantilerinin parametreleri, Ukrayna’nın caydırıcılığı ve barış sürecinde ileride atılacak adımların mantığının ele alındığını açıkladı. Umerov, "Yaklaşımların giderek siyasi açıklamalar düzleminden pratik çözümler düzlemine taşınması önemli. Anlaşmaların hayata geçirilmesine doğru adım adım ilerlemeye dair net bir anlayış bulunuyor. Bu tür çalışmalar, gerçek ve kalıcı bir barışın temelini oluşturmaktadır" dedi.
Ukrayna heyetinde yer alan Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Kiril Budanov ise görüşmelere ilişkin açıklamasında, "Paris’te partnerlerle yürütülen görüşmelerin ikinci gününde gündemde güvenlik ve barış vardı. Ulusal güvenlik danışmanlarıyla verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ayrıca ABD heyeti ile bir araya geldik. Temel başlıklar, güvenlik garantileri ve adil bir barışa yaklaşmak için atılacak sonraki adımların koordinasyonu oldu" dedi.
Daha önce Askeri İstihbarat Teşkilatı Başkanı olarak görev yapan Budanov, "Ayrıca Fransız askeri istihbaratından meslektaşlarla ve bizzat kurumun başındaki General Jacques Langlade de Montgros ile profesyonel bir görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
ABD’nin Ukrayna için barış planı çerçevesinde daha önce 23 Kasım’da İsviçre’nin Cenevre kentinde, 30 Kasım’da ABD’nin Florida eyaletinde ve 14-15 Aralık tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de müzakereler gerçekleştirilmişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Paris’te yaptığı açıklamada, Washington ve Kiev heyetlerinin müzakerelerin "en zor meselelerini" ele almasının beklendiğini söylemişti.
ETİKETLER: Ukrayna, ABD, müzakere, heyetlerinden, Fransa’da
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27