Antalya Düşünce Platformu, savaşta anne ve babalarını kaybetmiş 35 Ukraynalı çocuğu beraberlerindeki bir heyetle bir hafta sürecek program için Türkiye’ye getiriyor.Dışişleri Bakanlığı ve Antalya Valiliği destekli proje, Ukrayna resmi...
Antalya Düşünce Platformu, savaşta anne ve babalarını kaybetmiş 35 Ukraynalı çocuğu beraberlerindeki bir heyetle bir hafta sürecek program için Türkiye’ye getiriyor.
Dışişleri Bakanlığı ve Antalya Valiliği destekli proje, Ukrayna resmi yetkililerinin de katılımı ile 15 Temmuz günü başlıyor. Proje çerçevesinde gelecek olan çocukların ulaşımından konaklamasına her türlü lojistik altyapıyı hazırlayan Antalya Düşünce Platformu ve Dışişleri Bakanlığı, bu proje ile iki ülke arasında bir dostluk köprüsü daha oluşturuyor.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle en çok çocukların mağdur olduğunu söyleyen Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş, “Biz yetişkinler olarak tarih, sosyoloji, siyaset biliyor olaylara daha rasyonel yaklaşabiliriz. Ancak çocuklar için durum bu derece kolay kabul edilebilir olmuyor. Onların gözünden bakınca yaşam boyu izlerini taşıyacakları bir manzara vuku buluyor. Bu nedenle Antalya Düşünce Platformu olarak bu konuda bir girişimde bulunduk. Üyelerimizden Rasim Pekmezci’nin Ukrayna hükümeti ile olan temasları neticesinde bugün bu projenin hayata geçtiği bir süreci başardık” dedi.
"21 Temmuz’da büyük bir etkinlik de düzenleyeceğiz"
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın en çok da Antalya’yı etkilediğini belirten Başkan Güvenvenbaş, “Antalya Düşünce Platformu olarak yaptığımız çalışmada savaş nedeniyle ülkemize gelen Ukraynalıların 25 bin kadarının Antalya’da olduğunu tespit ettik. Burada kendileri ile temaslarda bulunuyor, karşılıklı görüş alışverişlerinde de bulunuyoruz. Bu projemiz ile Antalya’da yaşayan Ukraynalıların da katılım sağlaması amacıyla 21 Temmuz’da büyük bir etkinlik de düzenleyeceğiz. Ukrayna’dan gelen çocuklarla Antalya’daki Ukraynalıları buluşturacağız. Ümit ediyorum ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere nasihati olan ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ öğüdü tüm dünya insanları için geçerli olur. Tüm dünyada çocuklar huzur içerisinde yaşam sürer” dedi.
Proje çerçevesinde gelecek olan Ukraynalı çocuklar bir hafta süre ile Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek, eğlenceli aktivitelere katılarak tatil yapacaklar.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zelenskiy, Fedorov’a yönelik kişisel yaklaşımının ise olumlu olduğunu savunarak "Mykhailo’ya karşı gerçekten olumlu bir tutumum vardı ve hâlâ var. Birlikte çok şey yaşadık." dedi. Ancak Ukrayna lideri, eski bakanın bazı konularda yanlış şeylere yöneldiğin
Göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Ukrayna'ya gerçekleştiren Burnham'ın, diğer Avrupalı liderlerle birlikte "gönüllüler koalisyonu" olarak adlandırılan oluşumun toplantısına eş başkanlık etmesi bekleniyor. Kiev'e gelen isimler arasında Av
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrencilere destek olmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da da "Yarınlara Umut Ol" sloganıyla kırtasiye yardım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Van’da önceden tespit edilen ihtiyaç sah
Tunus Ulusal Muhafız Birlikleri Genel İdaresi Sözcüsü Hüsameddin Cebabli, ülkenin güneydoğusundaki Medenin vilayetine bağlı Bengirdan açıklarında batan teknede bulunan Tunuslu düzensiz göçmenler için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ceba
Kaza, Akmanlar köyü mevkiinde meydana geldi. Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, biri ağır 11 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza mahalline ambulans, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık görevlileri
Adalet Bakanı Gürlek, Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Bektaşlı Köyü'nde mevsimlik tarım işçileri ile köy sakinleri arasında yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Bektaşlı Köyü'nde mevsiml
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Milas ilçesi açıklarında durdurdukları lastik botta 3'ü çocuk 40 düzensiz göçmeni yakaladı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. (İLKHA)
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun son bir günde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin çıkarları doğrultusunda faaliyet gösteren limanları ve deniz araçlarını vurmaya devam ettiğini açıkladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Odessa Bölgesi’ndeki Yujnıy
2027 Yılı Hac Ek Kayıtları Başladı
Bir Aydır Kapatılmayan Çukur Mahalleliyi Bezdirdi
03Mevlid Kandili bugün idrak edilecek
04Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: 3'ü itfaiye eri, 2 bina sakini olmak üzere 5 kişi yangından etkilendi
05Düzce'de mevsimlik tarım işçilerini tehdit eden şüpheli tutuklandı
06Ankara'daki yangına neden olan şüpheli gözaltına alındı
07"Peygamber efendimizin güzel ahlakını hayatımıza rehber edelim"
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük