MENÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Mısır’da TransMEA 2025 açılışına katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’da, TransMEA 2025 Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akıllı Ulaşım, Lojistik ve Altyapı Fuarı ve Forumu kapsamında düzenlenen açılış törenine katıldı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’a

Yayınlanma: 09 Kasım 2025 15:06 Güncelleme: 10 Kasım 2025 08:15
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Mısır’da TransMEA 2025 açılışına katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’da, TransMEA 2025 Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akıllı Ulaşım, Lojistik ve Altyapı Fuarı ve Forumu kapsamında düzenlenen açılış törenine katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’a geldi. Bakan Uraloğlu, başkent Kahire’de TransMEA 2025 Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akıllı Ulaşım, Lojistik ve Altyapı Fuarı ve Forumu kapsamında düzenlenen açılış törenine katıldı. Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli’nin de katılımıyla yapılan törende, Mısır’ın ilk Velaro yüksek hızlı treninin deneme işletmesine başlanmasına ilişkin yetkilendirme verildi. Törenin ardından Bakan Uraloğlu, Başbakan Mustafa Medbuli ve farklı ülkelerden mevkidaşları ile bir araya gelerek aile fotoğrafı çektirdi.

Bakan Uraloğlu, fuar alanını gezdi
Bakan Uraloğlu, tören kapsamında farklı ülkelerden üst düzey katılımcılar ve mevkidaşlarıyla da bir araya geldi. Uraloğlu, ayrıca başta Türk firmalarının stantları olmak üzere fuar alanını gezerek katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu.

"Konteyner taşımacılığında Mısır, hem yükleme hem boşaltmada ilk sırada yer aldı"
Bakan Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2025 yılı Ekim ayına ilişkin konteyner ve yük taşımacılığı verilerini de değerlendirdi. Ocak-Ekim döneminde limanlarda elleçlenen konteyner miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 artarak 11 milyon 685 bin 357 TEU’ya ulaştığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Ekim ayında ise elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artarak 1 milyon 193 bin 441 TEU’ya ulaştı" ifadelerini kullandı.
Mısır bağlantılı taşımacılık hakkında bilgi veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Ekim ayında Mısır’ın deniz yolu ile en fazla konteynerin geldiği ülke olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, "Ekim ayında deniz yolu ile limanlarımıza en fazla konteynerin geldiği ülke 88 bin 476 TEU ile Mısır oldu. Mısır’ı sırasıyla, 48 bin 419 TEU ile Yunanistan limanlarından ve 36 bin 335 TEU ile Çin limanlarından gelen konteyner taşımaları takip etti" açıklamasında bulundu.
Türk limanlarından deniz yolu ile yurt dışına gitmek üzere yapılan konteyner yüklemelerinde de ilk sırayı 93 bin 58 TEU ile yine Mısır’ın aldığını ifade eden bakan, Türkiye ile Mısır arasında deniz ticaretinin güçlendiği dedi. Bakan Uraloğlu, "Mısır’ı sırasıyla, 43 bin 192 TEU ile Çin’e ve 33 bin 316 TEU ile İtalya’ya yapılan konteyner taşımaları takip etti" bilgisini paylaştı.

"Sadece bir ayda 181 bin 534 TEU konteyner Mısır bağlantılı olarak işlem gördü"
Böylece, 2025 yılı Ekim ayında Türk limanlarındaki konteyner taşımacılığında Mısır’ın hem yükleme hem boşaltmada ilk sırada yer aldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Sadece bir ayda 181 bin 534 TEU konteyner Mısır bağlantılı olarak işlem gördü. Limanlarımızda elleçlenen toplam konteynerlerin yüzde 15’inden fazlası Mısır bağlantılı taşımacılık kapsamında gerçekleşti" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, yarın Orta Doğu ve Afrika’nın Birbirine Bağlanması Paneli’ne katılacak
Bakan Uraloğlu, Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Yunanistan ve Güney Afrika’nın ulaştırmadan sorumlu bakanlarının yer aldığı üst düzey katılımcılarla birlikte yarın gerçekleştirilecek panele katılacak. Uraloğlu, Sanayi, Ulaştırma ve Lojistik Uygulamada Orta Doğu ve Afrika’nın Birbirine Bağlanması başlıklı oturumda konuşacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgenin en büyük ulaşım platformlarından biri olarak gösterilen etkinlikte Türkiye’nin ulaştırma ve altyapı yatırımlarında edindiği tecrübeyi katılımcılarla paylaşacak. Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma alanında son yıllarda hayata geçirdiği mega projeler ve Kalkınma Yolu Projesi gibi bölgesel bağlantı vizyonuna dair görüşlerini aktaracak.
ETİKETLER: Ulaştırma, Altyapı, Bakanı, Uraloğlu,, Mısır’da
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30