Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da 3 önemli ulaşım yatırımını hizmete açarak kentin altyapısının güçlendirildiğini vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da Havaalanı Kavşağı, Malatya Şube Şefliği yen
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da 3 önemli ulaşım yatırımını hizmete açarak kentin altyapısının güçlendirildiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da Havaalanı Kavşağı, Malatya Şube Şefliği yeni yerleşkesi, İkizce TOKİ imar ve bağlantı yolları ile K3 farklı seviyeli kavşağın toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümüne saatler kala hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.
Bakan Uraloğlu, Malatya’nın depremin en ağır etkilediği illerden biri olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde depremin ilk anından itibaren bölgede olduklarını ve yaraların sarılması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
Deprem bölgesinde karayolu ve demiryolu hatlarının hızla onarıldığını kaydeden Uraloğlu, havalimanlarının yeniden ayağa kaldırıldığını ve haberleşme altyapısının daha da güçlendirildiğini söyledi. Uraloğlu, bugüne kadar deprem bölgesindeki illere toplam 79,4 milyar lira harcama gerçekleştirildiğini dile getirdi.
“Malatya’ya 143 milyar liralık yatırım yaptık”
Malatya’nın kara, hava ve demiryolu ulaşım ağlarının kesişim noktasında yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, kentin 16 ilin geçiş güzergahında bulunması nedeniyle bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda olduğunu kaydetti.
2002 yılından bu yana Malatya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 143 milyar lira yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunun 36 kilometreden 475 kilometreye çıkarıldığını, kentte hiç bitümlü sıcak karışımlı yol yokken 363 kilometre BSK yol inşa edildiğini söyledi.
Uraloğlu, Tohma Köprüsü ile Malatya-Hekimhan-Sivas hattında kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünün sağlandığını, Kömürhan Köprüsü ile doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktasının tesis edilerek Doğu Anadolu’nun Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle birleştirildiğini ifade etti.
Kuzey çevre yolunda çalışmalar sürüyor
Malatya Kuzey Çevre Yolu’nun toplam 53,5 kilometre uzunluğunda 3 etap halinde projelendirildiğini belirten Uraloğlu, yolun 38,3 kilometresinin tamamlandığını, Battalgazi Kavşağı ile Elazığ-Malatya ayrımı Pütürge Kavşağı arasındaki 15,3 kilometrelik üçüncü etap çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
“Yeni şube şefliği yerleşkesiyle hizmet kapasitesi artacak”
Konuşmasında açılışı yapılan projelere ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, 1960’lı yıllardan bu yana hizmet veren Malatya 81’inci Şube Şefliği yerleşkesinin, kentin genişlemesi ve depremden olumsuz etkilenmesi nedeniyle daha güvenli bir noktaya taşındığını söyledi.
Uraloğlu, 43 bin 395 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni yerleşke ile 900 kilometrelik yol ağında bakım-onarım, trafik hizmetleri, kar ve buzla mücadele, peyzaj ve temizlik çalışmalarının daha etkin yürütüleceğini ifade etti.
İkizce deprem konutlarına ulaşım güçlendirildi
Bakan Uraloğlu, depremler sonrası İkizce deprem konutları bölgesinde toplam 45,4 kilometre uzunluğunda imar ve bağlantı yolları ile altyapı çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğünü belirterek, D-300 Devlet Yolu’na güvenli bağlantı için hemzemin ve farklı seviyeli kavşak projelerinin hayata geçirildiğini söyledi.
Projenin 42,4 kilometrelik bölümünün bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak tamamlandığını aktaran Uraloğlu, K3 farklı seviyeli kavşağın da üç etaba hizmet verecek şekilde tasarlandığını vurguladı.
Havalimanına modern kavşak
Malatya Havalimanı’nda yeni terminal binası ve tamamlayıcı yapılar projesinin sürdüğünü ifade eden Uraloğlu, yeni terminale erişimi hızlı ve güvenli hale getirmek amacıyla 350 metre uzunluğunda, iki gidiş iki geliş BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında modern dönel kavşak inşa ettiklerini kaydetti.
Terminal kapasitesi 2,5 milyon yolcuya çıkacak
Uraloğlu, Malatya Havalimanı terminal binasının 8 bin 814 metrekare olan mevcut alanının 26 bin 765 metrekareye çıkarılacağını belirterek, 2,5 milyon yolcu kapasiteli modern terminalin afet sonrası lojistik merkez işlevi de görecek şekilde tasarlandığını söyledi. Uraloğlu, çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Demiryolu yatırımları devam ediyor
Malatya’nın demiryolu ağında bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlandığını aktaran Uraloğlu, Malatya OSB Yazlak iltisak hattının bitirildiğini, depremden etkilenen Malatya-Gölbaşı-Pazarcık-Narlı-Nurdağı hatlarında kapsamlı onarım ve güçlendirme çalışmaları yapıldığını belirtti.
2025 yılı Eylül ayında Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı hattında yük taşımacılığına yeniden başlandığını kaydeden Uraloğlu, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yatırımlarının da sürdüğünü ifade etti.
“Malatya için çalışmaya devam edeceğiz”
Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Malatya’nın gelişimi ve büyümesi için yatırımların kararlılıkla süreceğini belirterek, açılışı yapılan projelerde emeği geçen Karayolları Genel Müdürlüğü personeline, yüklenici firmalara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmeyi hedefleyen Patriot füze satışına Washington’dan onay çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Siyasi-Askerî İşler Bürosu, yaklaşık 2,1 milyar dolarlık paketin Ukrayna hükümetinin talebi üzerine hazırlandığını açıkl
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başvurularını fırsata çevirerek sahte internet siteleri üzerinden vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’s
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, "Bir Yabancıyı Ülkeye Sokan ve Ülkede Kalmasına İmkân Sağlama" suçundan hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis c
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde satışının önüne geçmek amacıyla çalışma yürüttü. Rasimpaşa Mahallesi'nde devriye gezen polisler, şüpheli davranışlarda bulunan bir kişinin bir araca bindiğini tespit etti.
Yağışların Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz'in batısında, İç Anadolu'nun kuzeyinde, Batı ve Orta Karadeniz'de, Doğu Karadeniz kıyılarında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Muş, Bingöl, Çanakkale ve Bilecik ç
Ege Denizi'nde son günlerde kaydedilen depremlere yenileri eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, 31 Ekim saat 04.01'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bölgedeki hareketlilik
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının 27 Ekim'de başlattığı Merkezefendi Belediyesi soruşturmasında adli işlemler tamamlandı. Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşi Mehmet Ali Doğan'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan'ın ABD'nin Atlanta kentinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştüğünü bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın topl
Malatya'da "torbacı" operasyonu: Bir gözaltı
Muğla'da kayalıklara çarpan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
03Rize’de ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı
04Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile görüştü
05Yazar Yıldız: Aileyi korumak iman mücadelesidir
06Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
07Üniversiteler kimsenin babasının çiftliği değildir!
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor