MENÜ

Umman’daki İran-ABD dolaylı görüşmeleri sona erdi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile Maskat’ta yürütülen dolaylı müzakerelerin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Görüşmeler devam edecek ancak sürecin devamı, başkentlerde yapılacak istişarelere bağlı. Erken değerlendirme yapmak istemiyo

Yayınlanma: 06 Şubat 2026 17:58 Güncelleme: 07 Şubat 2026 10:30
Umman’daki İran-ABD dolaylı görüşmeleri sona erdi
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile Maskat’ta yürütülen dolaylı müzakerelerin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Görüşmeler devam edecek ancak sürecin devamı, başkentlerde yapılacak istişarelere bağlı. Erken değerlendirme yapmak istemiyorum ancak görüşmelerin bu şekilde devam etmesi halinde, üzerinde uzlaşılacak bir çerçeveye ulaşılabilir" dedi.
İran ile ABD arasında Umman’ın başkenti Maskat’ta, İran’ın nükleer programına ilişkin yürütülen dolaylı müzakereler sona erdi. Görüşmelerin ardından İran devlet televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bugün dolaylı şekilde çok sayıda yoğun ve uzun görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Arakçi, "8 aylık çalkantılı bir sürecin ardından diyalog süreci yeniden başladı. En büyük zorluk ise güvensizlik. Görüşmeler boyunca görüşlerimiz ve endişelerimiz karşılıklı olarak iletildi. Ayrıca haklarımız ve çıkarlarımız çok iyi bir atmosferde gündeme getirildi. Genel olarak iyi bir başlangıç oldu" ifadelerini kullandı.
Basın mensupları Arakçi’ye, ABD’nin bölgedeki askeri yığınağı nedeniyle bölgedeki ülkelerin güvenlik konusunda endişeler yaşadığını belirterek, görüşmelerde söz konusu güvenlik başlıklarının ele alınıp alınmadığını sordu. Arakçi soruya, "Elbette nükleer müzakerelerin ve temel meselelerin çözümünün gerilim ve tehditten uzak sakin bir ortamda yürütülmesi gerektiğini de vurguladık. Her türlü görüşmenin temel şartı tehdit ve baskıdan uzak durulmasıdır. Biz bunu bugün de açıkça söyledik. Görüşmelerin devam edebilmesi için bu hususun mutlaka dikkate alınmasını bekliyoruz" cevabını verdi.
İran Dışişleri Bakanı ayrıca, görüşmelerin yalnızca nükleer konularla sınırlı olduğunu belirterek, ABD tarafı ile başka hiçbir başlığa ilişkin temaslarda bulunmadıklarını bildirdi.

"Sürecin devamı başkentlerde yapılacak istişarelere bağlı"
Görüşmelerin devamına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Arakçi,"Görüşmeler devam edecek ancak sürecin devamı, başkentlerde yapılacak istişarelere bağlı. Erken değerlendirme yapmak istemiyorum ancak görüşmelerin bu şekilde devam etmesi halinde, üzerinde uzlaşılacak bir çerçeveye ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

Bekayi: "Görüşmelerin bir sonraki turuna ilişkin karar alınacak"
Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, müzakerelerin sona ermesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maskat’ta İran ile ABD arasında yürütülen müzakereler, tarafların görüşmeleri sürdürme yönünde mutabakata varmasıyla sona erdi. Taraflar, görüş ve taleplerini dile getirmelerinin ardından, başkentlerle yapılacak istişareler sonucunda görüşmelerin bir sonraki turuna ilişkin karar alınması konusunda anlaştı" ifadelerini kullandı.

Al-Busaidi: "Görüşme faydalı oldu"
Görüşmeye ev sahipliği yapan Umman’dan Dışişleri Bakanı Seyid Bedir bin Hamad Al-Busaidi de temasların ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Maskat’ta İran ve ABD arasında çok ciddi arabuluculuk görüşmeleri yapıldı. Hem İran’ın hem de Amerika’nın düşüncelerini netleştirmek ve muhtemel ilerleme alanlarını belirlemek açısından faydalı oldu. Uygun zamanda tekrar bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Sonuçlar Tahran ve Washington’da dikkatlice değerlendirilecektir" dedi.
ETİKETLER: Umman’daki, İran-ABD, dolaylı, görüşmeleri, sona
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27