Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) katkı sağlayan 16 Avrupa ülkesi, Lübnan’ın güneyindeki UNIFIL mevzilerine saldırıların önlenmesi için İsrail’e “maksimum siyasi ve diplomatik baskı uygulama” kararı aldı.İsr...
Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) katkı sağlayan 16 Avrupa ülkesi, Lübnan’ın güneyindeki UNIFIL mevzilerine saldırıların önlenmesi için İsrail’e “maksimum siyasi ve diplomatik baskı uygulama” kararı aldı.
İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırılarına Avrupa’dan tepkiler devam ediyor. İtalya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, UNIFIL’e katkı sağlayan 16 Avrupa ülkesinin savunma bakanlarının, bugün İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Fransa Savunma Bakanı Sabastien Lecornu başkanlığında gerçekleştirilen bir çevrim içi konferansta bir araya geldiği aktarıldı.
Açıklamada, toplantıda savunma bakanlarının, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar sırasında Lübnan’ın güneyindeki UNIFIL mevzilerine ateş açılmasının ardından, yeni saldırıların önlenmesi için İsrail’e “maksimum” diplomatik ve siyasi baskı yapma niyetlerini dile getirdiği ifade edilerek, “Aynı zamanda, Hizbullah’ın çatışma sırasında UNIFIL personelini kalkan olarak kullanamayacağı da net bir şekilde ifade edildi” denildi.
Savunma bakanlarının, Lübnan’da UNIFIL misyonunun varlığının sürdürülmesinin önemine vurgu yaptığı aktarılan açıklamada, UNIFIL misyonunun geleceğine ilişkin her kararın BM bünyesinde kolektif olarak alınması gerektiğinin kabul edildiği ifade edildi.
Açıklamada, “UNIFIL’in daha etkili ve güvenli bir şekilde faaliyet göstermesine olanak sağlamak amacıyla angajman kurallarının gözden geçirilmesi gerekliliğini güçlü bir şekilde dile getirdi” denildi.
İtalya ve Fransa savunma bakanları tarafından düzenlenen toplantı, Lübnan’ın güneyindeki son gelişmeler ışığında UNIFIL misyonuna Avrupa’nın katkısı için ortak bir eylem tanımlama amacını taşıyordu.
İsrail’den açıklama
Avrupa Birliği ülkelerinden gelen tepkilerin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Lübnan’ın güneyindeki BM barış güçlerinin faaliyetlerinin “büyük önem” taşıdığı yönünde bir açıklama yaptı. Katz, sınır bölgesine yakın mevkideki UNIFIL güçlerinin Hizbullah ile savaşın sona ermesinin ardından hayati bir rol oynayabileceklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada Katz, “İsrail, UNIFIL’in faaliyetlerine büyük önem vermektedir ve bu kurum ile personellerine zarar verme niyeti yoktur” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İskoçya'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Ordu'da 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama
03Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki Ankara'ya geldi
04Rusya'da akaryakıt krizi büyüyor
05İngiltere'de başbakanlığın en büyük adayı Andy Burnham
06Bitlis'te yasa dışı avcılığa 146 bin lira ceza
07İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük