Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi kurulduğu Nisan ayından bugüne kadar 230 aileye umut oldu.Karadeniz Bölgesi’nin kamu sağlık tesislerindeki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi,...
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi kurulduğu Nisan ayından bugüne kadar 230 aileye umut oldu.
Karadeniz Bölgesi’nin kamu sağlık tesislerindeki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2024 yılının Nisan ayında hizmete girdi. Hizmete girdiği günden bugüne kadar 2 bin 300 kişi merkeze tedavi olmak için başvurdu. Merkez şu ana kadar çocuk sahibi olmak isteyen 230 aileye umut olmayı başardı. 3 yataklı, bünyesinde Embriyoloji ve Androloji Laboratuvarı, TESE Odası, 2 ameliyathane, 2 poliklinik odası, klinik destek ve bekleme alanlarını bulunduran merkez hizmet vermeye devam ediyor.
"Bebek sahibi olmanın hayalini kuran ailelerimizin mutluluklarına ortak olmak istiyoruz"
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Çallı, “İleri teknoloji ve donanıma sahip, fiziki büyüklüğü ile Karadeniz Bölgesi’nin kamu sağlık tesislerindeki en büyük üremeye yardımcı tedavi merkezi hastanemiz bünyesinde nisan ayında faaliyete başlamıştı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı 24 merkezden biri olarak faaliyetimize devam etmekteyiz. Açıldığı günden itibaren önemli sayıda taleple karşılaştık. Bu taleplerin yaklaşık 230’una işlem gerçekleştirildi. Embriyo transferi yaptığımız ve embriyo transfer sürecine getirdiğimiz birçok başvurumuz var. En büyük temennimiz sağlayacağımız başarılı sonuçlarla bebek sahibi olmanın hayalini kuran ailelerimize yapabileceğimiz hizmetlerle mutluluklarına ortak olmaktır” dedi.
"Yüz güldürüyoruz"
Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Sorumlusu Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzm. Dr. Şükran Esra Kaykı, "Merkez açılalı 4 ay oldu ve 2 bin 300’ü geçen hasta sayımız oldu. Merkezimize sosyal güvencesi olan veya olmayan bütün hastalarımız başvurabiliyor. Tüp bebek tedavisinde veya aşılama tedavisinde belirli kriterleri sağlayan hastalarımızda raporlu ise çok düşük bir ücretle, raporsuz ise ücretli tedavi yapabiliyoruz. Aşılama kriterlerini karşılayan hastalarımız öncelikle aşılama ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Çok kolay bir yöntem hastaya da bir yükü olmuyor. Eğer ki aşılama tedavisi ile başarılı olamayan bir hasta ise bunları tüp bebek tedavisine alıyoruz. Belirli sağlık kriterlerini: yaş durumu ve belirli prim gününü ödemiş hastalarımızın eğer kriterleri tamam ise onlara sağlık raporu çıkarıyoruz. Böylelikle tüp bebek tedavisinin çok büyük bir kısmını ücretsiz olarak yapabiliyoruz. Tüp bebek tedavisi bizim için 10 – 12 günlük bir tedavi süresini kapsıyor. Embriyoloji Laboratuvarı ile birlikte çalışıyoruz ve yüz güldürüyoruz. Vatandaş bize direk başvurabiliyor. Herhangi bir randevu alma telaşı olmadan, tıbbi durumun el verdiği günde bize direk başvurabiliyor" diye konuştu.
Laboratuvar Sorumlusu Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Dr. Kenan Demir ise, "Laboratuvarımızda en son teknoloji cihazlar bulunuyor. En kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Burada çalışma alanımız çok büyüktür. Şuan Karadeniz Bölgesi’nde en büyük yer bize aittir. Bunun faydasını çalışırken görüyoruz” şeklinde konuştu.
Hastalar hizmetten memnun
Merkezin ilk hastalarından olan Arzu Akgül Demirer, "Bu merkez 5 ay önce açıldı ve ilk hastalarında biriyim. Merkezimizden çok memnun kaldım. Hizmetinden ve imkanlarından çok memnun kaldım. Yaklaşık 6 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorduk. Burada ilk seferde başarıyı elde ettik. Buranın ilk hastası, ilk başarılı hastasıyım. İkiz gebeyim” ifadelerini kullandı.
Hasta Özlem Özkal, "Tüpleri olmayan bir kadındım. Dış gebelikten dolayı tüplerim alınmıştı. Buraya doktorum yönlendirdi. 34 yaşında anne olayım istedim. Normalde 2 çocuk doğurmuştum. İnşallah sağlıkla gelir" açıklamasında bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında OED cihazları; Balıklıgöl Platosu, Eyyübiye Sabır Makamı, Rabia Meydanı ile 35 Metre Yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çevresinde vatandaşların hizmetine sunuldu. Yoğun i
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Kliniği Uzmanı Dr. Emre Bayındır, toplumda yaygın görülen sedef hastalığı ve güncel tedavi yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sedef hastalığının kronik bir deri hastalığı olduğ
Aydın, mutsuzluk ile depresyon arasındaki farklar ile depresyonun belirtileri, risk faktörleri ve ne zaman profesyonel destek alınması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Depresyon, mevsimin tamamen değişmesi gibidir; artık hava hep karanlık, hep so
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'ne başvuran Ali Belge'nin yapılan tetkiklerinde, beyni besleyen ana damarlardan birinin tamamen, diğerinin ise yüzde 90 oranında tıkalı olduğu belirlendi. Doktorlar tarafından yapılan değ
Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında artan sıcaklık ve nem nedeniyle vücut ısısının yükseldiğini, buna bağlı olarak terleme ile birlikte sıvı ve mineral kayıplarının yaşanabildiğini belirterek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Bakanlık, sıcak havaların e
Yalnızlık artık yalnızca bireyin iç dünyasında yaşadığı bir duygu değil; kentleşmeden dijitalleşmeye, bireyselleşmeden çalışma yaşamına kadar uzanan çok boyutlu bir toplumsal sorun olarak değerlendiriliyor. Yapay zeka araçlarının insanların duygusal boşlu
Çetin, anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik yürütülen koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığının temel hedeflerinden birinin, gebelik dönemi ve doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha verimli, etkin
Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, özellikle risk grubundaki vatandaşlar için ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Ergün, aşırı sıcakların
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
03Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
04Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
05Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
06Rusya, Kiev'e balistik füzelerle saldırdı: 14 ölü
07Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük