Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 28-29-30 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen "Dijital Çağda Trend ve Teknoloji Odaklı Uluslararası Tasarım Konferansı" başladı.Üç gün...
Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 28-29-30 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenen "Dijital Çağda Trend ve Teknoloji Odaklı Uluslararası Tasarım Konferansı" başladı.
Üç gün boyunca tasarım dünyasının nabzını tutacak olan etkinliğin açılışı, 28 Nisan 2025 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa; Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Uşak Milletvekilleri Op. Dr. İsmail Güneş ve Op. Dr. Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ve Prof. Dr. Osman Birgin, il protokolü, DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Uşak Milletvekilleri Op. Dr. İsmail Güneş ve Op. Dr. Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ve DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner’in açılış konuşmalarıyla başladı.
DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, merkezin kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attığını belirtti. Öner, düzenledikleri bu konferansla yalnızca akademik bilgi üretimini değil, aynı zamanda Uşak ve bölge sanayisinin dijital dönüşüm sürecine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederek destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ise konuşmasında, DTS Tasarım Merkezi’nin sanayiye sunduğu katkılara dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Uşak Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen bu konferans, sanayi ve akademinin el ele vererek geleceğe nasıl yön verdiğinin güzel bir örneğidir. Ürünlerimizin küresel pazarda tercih edilmesi için moda trendlerine uygun tasarlanması, çevreye duyarlı yöntemlerle üretilmesi ve değişen tüketici beklentilerine uyum sağlaması büyük önem taşımaktadır. DTS Tasarım Merkezi, sunduğu tasarım destekleriyle sanayimize katma değerli üretim kapıları aralayan çok kıymetli bir merkezdir."
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise, Uşak Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Deri, Tekstil ve Seramik alanlarında ihtisaslaşmış bir üniversite olduğunu vurguladı. DTS Tasarım Merkezi’nin sanayi iş birlikleriyle tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Savaş, şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada, uluslararası alanda rekabet edebilen, sanayimize yüksek katma değerli ürün desteği sunan bir merkez haline geldik. Bu konferansla tasarım, teknoloji ve sanayiyi disiplinler arası bir yaklaşımla buluşturmayı hedefliyoruz. 9 farklı ülkeden gelen katılımcıları üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendilerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Uşak Milletvekilleri Op. Dr. İsmail Güneş ile Op. Dr. Ali Karaoba ve Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da konuşmalarında, DTS Tasarım Merkezi’nin kente ve sanayiye sağladığı katkılara vurgu yaptılar.
Törenin açılışında konuşan Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş ise şu ifadeleri kullandı: "İlimiz, güçlü üretim kapasitesi, köklü geçmişi ve yenilikçi yaklaşımıyla tekstil, deri ve seramik sektörlerinde önemli bir merkezdir. Bu potansiyel, sadece bölgesel kalkınma açısından değil, ülkemizin küresel rekabet gücü bakımından da stratejik bir değere sahiptir. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu konferans, yalnızca bilgi paylaşımı yapılan bir platform değil; sektörle akademiyi, tecrübeyle yeniliği, yerelle evrenseli buluşturan bir ortamdır. Bu vizyoneretkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, konferansın başarılı geçmesini diliyorum." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Türkiye’nin Renkleri" isimli defile katılımcıların beğenisine sunuldu. Defile sonrası, etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri takdim edildi.
Defilenin ardından gerçekleşen ilk oturumda, RG Deri Genel Müdürü Mustafa Kararmış başkanlığında "Dijital Çağda Tasarım" başlıklı bir konferans düzenlendi. Tayland KasetsartÜniversitesi’nden Ian Padget "Yapay Zekâ ve Yenilikçi Düşünme", İtalya Officina Grafica’dan Davide Montagnani"Trend Analiz ve Ürün Geliştirme Süreci", ABD’den Repubblica Co. adına Maroua Regragu ise "Deri Üretiminde Endüstri 5.0: Teknoloji, Sürdürülebilirlik ve Zanaatkarlığın Dengelenmesi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Öğleden sonra düzenlenen "Teknoloji Merkezli Tasarım" oturumunda, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Uçar başkanlığında, İtalya Floransa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Antonella Trombador "Yüksek Öğrenimde Dijital Dönüşüm: Dijital Dekatlon Yarışması ve Dijital İkiz Projesi", Tunus Monastir Üniversitesi’nden Assoc. Prof. Jihen Trabelsi ise "Dijital Çağda Döngüsel Tasarım: Sürdürülebilir İlerlemenin Yeni Dönemi" konularında sunum yaptı.
Workshoplar ile ilk gün tamamlandı
Konferansın ilk günü, DTS Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Yüksek Lisans Atölyesi’nde düzenlenen iki ayrı workshop ile sona erdi.
İlk atölyede Öğr. Gör. Dr. Onur Fındık liderliğinde Moğolistanlı sanatçı Sukhburen Narankhuu tarafından "Kil Heykel Teknikleri" uygulamalı olarak öğretildi. İkinci atölyede ise Öğr. Gör. Ömer Görkem yönetiminde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Ahşap Oyma ve Edirnekâri" çalışması gerçekleştirildi.
Üç Günlük Konferansta Zengin İçerik
Üç gün boyunca sürecek konferansa 9 farklı ülkeden akademisyenler, tasarımcılar ve sanatçılar katılıyor. Etkinlik hem yüz yüze hem de çevrim içi (hibrit) formatta gerçekleştiriliyor.
Tasarımda dijitalleşme, Endüstri 5.0, sürdürülebilirlik, yapay zekâ uygulamaları, Ar-Ge ve ürün geliştirme süreçleri, trendanalizleri gibi konuların ele alındığı konferans, ulusal ve uluslararası düzeyde tasarım ve teknoloji dünyasına ilham vermeyi hedefliyor.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Kalibaf: ABD ile barışımız yok ve israili resmi olarak tanımayacağız
03(GÜNCELLENDİ)Arguvan’da Feci Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti
04Almanya'dan Ukrayna'ya: Taurus füzelerini vermeyi düşünmüyoruz
05İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı
06Çin’de amonyum nitrat yüklü kamyonda patlama: 2 ölü, 4 yaralı
07Çorum'da düğün yemeği sonrası yaklaşık 50 kişi hastanelik oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük