Uşak Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni kapsamında önemli bir akademik takdim törenine ev sahipliği yaptı. Uşak Üniversitesi Senatosunun 19 Haziran 2025 tarihli kararıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunm...
Uşak Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni kapsamında önemli bir akademik takdim törenine ev sahipliği yaptı. Uşak Üniversitesi Senatosunun 19 Haziran 2025 tarihli kararıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı, 28. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a ‘Uluslararası İlişkiler’ alanında Fahri Doktora unvanı tevdi edildi.
Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Senato Üyesi Prof. Dr. Kenan Taş’ın okuduğu Uşak Üniversitesi senato kararına göre; Dr. Hulusi Akar’a fahri doktora unvanı, yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı askerî harekâtlar, dost ve kardeş ülkelerin haklı davalarına verdiği destekler, Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz politikaları çerçevesindeki uluslararası girişimleri ve askerî-siyasî kariyeri boyunca ülkeye sunduğu üstün katkılar nedeniyle verildi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kayseri Milletvekili Dr. Hulusi Akar Uşak Üniversitesi Senatosu tarafından tevdi edilen bu anlamlı Fahri Doktora unvanı için derin bir şükran duyduğunu belirleterek ‘‘Bu onuru bana layık gören başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere Uşak Üniversitesi Senatosu ve üniversite camiasına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
Dr. Hulusi Akar, Uşak Üniversitesi mezunlarının bu onurlu ve mutlu günlerinde onlarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek; "Her zaman bilindiği üzere bir ülkenin geleceği gençlerdir. Bir ülkenin yapacağı en önemli yatırım da gençlere yapılan yatırımdır. Bu nedenle gençler için ne kadar çalışsak, ne kadar hizmet etsek, ne kadar destek versek azdır. Aklın ve bilimin ışığında yapacağınız çalışmalarla ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaksınız. Burada dört-beş yıl emek vererek kazandığınız diplomaların sizlere hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Türkiye’nin çevresinde ciddi tehditler ve riskler olduğuna dikkat çeken Akar; "Ülkemizin ve milletimizin bekası için gece gündüz çalışıyoruz. İsrail yönetiminde bölgede bir soykırım ve etnik temizlik uygulanıyor. Filistinli kardeşlerimiz büyük bir zulüm altında. Türkiye olarak bu zulmün son bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki bu alçaklar hukuk önünde hesap verecekler" şeklinde konuştu.
Uluslararası sistemin çöktüğüne işaret eden Akar, "İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan sistem iflas etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ’Dünya 5’ten büyüktür’ sözleri bu duruma işaret ediyor. Bizler de güçlü ve terörsüz bir Türkiye inşa etmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Komşularımızın ve mazlumların haklı davalarında yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu memleket ve bu tarih hepimizin. Onları yüceltmek hepimizin görevidir." dedi.
Aynı törende, 60, 61 ve 62. Hükûmetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Taner Yıldız’a da Onur Belgesi takdim edildi. Yıldız, devlet yönetiminde üstlendiği sorumluluklar, stratejik bakanlık çalışmaları ve kamu politikalarına yön veren vizyonu nedeniyle bu belgeye layık görüldü.
Taner Yıldız yaptığı konuşmada "Benim için son derece onurlu güzel bir an oldu. Uşak Üniversitesi’ne başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Uşak Üniversitesi ailesine, emeği geçen hocalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu belgeyi ömrüm boyunca onur verici bir belge olarak saklayacağım. Siz değerli mezunları kutluyor, başarılarla dolu bir gelecek diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise törende yaptığı konuşmada ‘‘Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı, 28. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili ve 52. Milli Savunma Bakanı Sayın Dr. Hulusi Akar; hiçbir ahlaki değeri olmayan Batı medeniyetine "Dünya 5’ten büyüktür" sözleriyle neşter vuran, dünya insanlık anlayışının yönünü değiştiren, ülke çıkarları adı altında dünyayı sömüren ve bu hesapları uğruna çocukları ve savunmasız insanları öldüren anlayışa karşı her fırsatta merhameti ve insani değerleri vurgulayarak dünya mazlumlarının ümidi haline gelen ve katıldığı her ortamda savunduğu adalet, eşitlik, hakkaniyet ve merhamet vurgusuyla insan onurunu yücelten söylemleri sayesinde ülkemizin ve yüce milletimizin uluslararası alandaki saygınlığını yücelten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin en zor zamanlarında yanında durarak en büyük yol arkadaşı olduğunuzu gösterdiniz. 15 Temmuz 2016 gecesi, "Başımıza geçmezseniz size sıkarım" diyen emir subayının üzerine yürüyerek "Sık ulan şerefsiz" diyerek bu milletin gönlünde taht kurdunuz. Bu güne kadar ülkemizin milli menfaatlerinin korunmasında vermiş olduğunuz üstün hizmetlerden ve gayretlerden dolayı sizlere şükran borçluyuz. Bu nedenle zat-ı alinize takdim edilecek Fahri Doktora Unvanını kabul buyurmanız üniversitemiz ve ilimiz açısından bir onur olduğunu ifade etmek isterim’’ dedi.
Devlet yönetiminde önemli roller üstlenmiş iki değerli isme Uşak Üniversitesi adına minnettarlıklarını ifade etmekten büyük onur duyduklarını ifade eden Rektör Savaş ‘‘Sayın Dr. Hulusi Akar ve Sayın Taner Yıldız, sadece görev yaptıkları alanlarda değil, aynı zamanda sahip oldukları vizyon, kararlılık ve millete hizmet anlayışıyla da gençlerimize ilham kaynağı olmuşlardır. Üniversiteler sadece bilim üretmekle kalmaz, aynı zamanda topluma yön veren, değerleriyle örnek olan kişileri tanımak ve onları gelecek nesillere tanıtmak gibi bir sorumluluğa da sahiptir. Bugün burada tevdi ettiğimiz fahri doktora ve onur belgesi, bu anlayışımızın bir yansımasıdır. Bugün onurlandırdığımız değerli devlet adamlarının hayat hikâyeleri, gençlerimiz için de birer rehber niteliğindedir. Uşak Üniversitesi olarak yalnızca akademik başarılarla değil, aynı zamanda topluma katkı sunan, yerel ve küresel meselelerde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek hedefindeyiz. Bu anlayışla hareket etmeye ve gençlerimizi bu doğrultuda desteklemeye devam edeceğiz. Bugünkü tören, yalnızca bir mezuniyet değil; aynı zamanda değer üretmenin, vefa göstermenin ve topluma öncülük edenleri takdir etmenin anlamlı bir ifadesidir. Bu güzel birlikteliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Yeşilyurt’ta “Duyulmayan Çocuk, Yorgun Anne-Baba, Kaybolan İletişim” Konferansına Yoğun İlgi
Mart Ayında İşsizlik Oranı Yüzde 8,1’e Geriledi
03Kahramanmaraş’ta Firari Şahıs Yakalandı
04Taşınmaz Ticaretinde Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oluyor
05Ermeç Apartmanı Davası 10 Haziran’a Ertelendi
06Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün
07Dolu Afeti Kayısıyı Vurdu, Üretici Destek Bekliyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük