Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Uşak'ta sokak hayvanlarına "mikroçip" takılıyor

UŞAK (AA) - Uşak'ta sokak hayvanlarına "mikroçip" takılmaya başlandı. Uşak Belediyesi'nden yapılan açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...

Uşak'ta sokak hayvanlarına 'mikroçip' takılıyor

UŞAK (AA) - Uşak'ta sokak hayvanlarına "mikroçip" takılmaya başlandı. 

Uşak Belediyesi'nden yapılan açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında sokak hayvanlarına "mikroçip" takılma işleminin başladığı bildirildi. 

60 sokak hayvanına "mikroçip" takıldığının kaydedildiği açıklamada, uygulama sayesinde sokak hayvanları ile ilgili bütün işlemlerin dijital ortamda takip edileceği kaydedildi. 

Açıklamada, kent merkezindeki sokak hayvanlarının tümüne "mikroçip" takılacağı, öncelikli olarak da kısırlaştırılan ve aşılama işlemi yapılan sokak hayvanlarına takılacağı ifade edildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, uygulamanın önemli avantajlar getireceğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber