Kemik erimesi (Osteoporoz), 50'li yaşlardan sonra belirginleşen bir hastalık türü olduğu biliniyor.
Kemik erimesi (Osteoporoz), 50'li yaşlardan sonra belirginleşen bir hastalık türü olduğu biliniyor. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Murat Baloğlu, yılda bir defa dahi olsa 50 yaşından sonra kemik taraması yapılması uyarısında bulundu.
Uzmanlar, genellikle kadınlarda görülen kemik erimesinin ülkemizde yaşlı nüfusun artmasıyla daha da fazlalaştığını belirtti. Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Murat Baloğlu, osteoporoz hastalarına farklı tedaviler uyguladıklarını belirterek vatandaşları uyardı.
Polikliniklere başvuran hastaların yaygın vücut ağrılarından kaynaklı geldiğini ifade eden Baloğlu, "Osteoporoz, birim hacmi düşen kemik miktarında azalma dediğimiz kişilerde kemik yapısının zayıflamasıyla kaynaklı bir hastalıktır. Tabi yaş ilerledikçe bu hastalık da ilerliyor. Maalesef toplumumuzda da giderek de artmaktadır. Osteoporoz, toplumumuzda yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte özellikle daha çok artmaya başladı. Osteoporoz hastaları fizik tedavi polikliniklerine gelmeliler. Bize başvuran hastalar genelde yaygın vücut ağrılarıyla gelmektedir. Bir fizik tedavi uzmanı onu değerlendirip hastalığına göre çeşitli tetkiklere yönlendirir. Bizim için de önemli olan osteoporoz hastaları genellikle bize geldiğinde bu tetkikleri yaptıktan sonra farklı tedavi aşamalarına yönlendiririz" dedi.
Osteoporoz tanısı koyulmuş kişinin tedaviye başlamadığı takdirde kırıkların meydana gelebileceğine dikkat çeken Baloğlu, "Osteoporozdan korkmamızın en önemli sebebi, bu hastalığı eğer biz ciddiye almazsak ilerleyen süreç içerisinde kırıkların oluşma riski doğuyor. Bir kırık oluştuğu zaman kişide iş kaybı, yaşam kalitesinde kayıp gibi sorunlar meydana gelir. Yaptığımız tedaviye göre maliyetler çok daha yüksek seviyeye ulaşır. Osteoporozu ciddiye alıp tedavi etmemizdeki amaç, kırıkları önleyip kişilerin yaşam kalitesini arttırmaktır. Özellikle 50 yaş üzerindeki bayanlarda osteoporoz çok daha yüksek görünmektedir. Ama ülkemizde dikkatimizi çeken, erkeklerde de artık giderek artmasıdır. 50 yaş üzeri vatandaşın mutlaka bu konu üzerinde kontrole gelmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımız yılda bir defa dahi olsa kemik taraması yaptırması gerekiyor" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar günlük yaşamın vazgeçilmez parçaları haline gelirken, uzmanlar özellikle gece saatlerinde artan ekran kullanımının uyku sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekiyor. Son yıllarda yayımlanan araştırma
Özellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde mide kanseri riskinin daha yüksek olduğunu aktaran Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Yılmaz, "Midede yanma, ekşime, halsizlik ve aşırı kilo kaybı gibi şikayetlerin önemsenmesi gerekiyor" dedi.Elazı
En sık görülen kanser türlerinden biri olan kolon kanserinde, son yıllarda yaşanan bilimsel gelişmeler tedavi yaklaşımını kökten değiştirdi. Uzmanlar, kolon kanserinin artık tek tip bir hastalık olarak değil, her hastanın genetik özelliklerine göre farklı
Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Aksoy hasta kabulüne başladı.Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni doktor atamaları devam ediyor. Bu kapsamda hastanenin Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr.
Toplumda çok sayıda kişiyi etkileyen vertigoya karşı uyaran uzmanlar, "Hastalar genellikle etrafın dönmesi ya da kendilerinin döndüğü şeklinde tanımlıyorlar. Son dönemde daha sık karşılaşmaya başlandı, en önemli sebebi, insanların daha hareketsiz olması.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Milas Kemikler Mahallesinin su isale hattını yeniledi. Mülkiyeti vatandaşlara ait araziler içinde geçen ve yaz aylarında kireçlenmeye bağlı tıkanmaların yaşandığı 2 bin 500 me
Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Erenler Mahallesi’ne kazandırılan Ahmet Yaşar Eşmekaya Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 32 milyon liralık
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Kliniği öncülüğünde düzenlenen bilimsel etkinlikte, spinal kord stimülatörünün (ağrı pili) horizontal teknikle dorsal root ganglion (DRG) bölgesine yerleştirilmesine yönelik canlı vaka uygulaması başarıyla gerç
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük