Diyarbakır’da, Dr. Rehber Öğretmeni ve Eğitim Koçu Sercan Demir, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek 1 milyon fazla öğrenciye, sınavdan önceki gününün yorucu etkinlikler, davranışlardan ve sporsal aktivitelerden uzak durulması ger...
Diyarbakır’da, Dr. Rehber Öğretmeni ve Eğitim Koçu Sercan Demir, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek 1 milyon fazla öğrenciye, sınavdan önceki gününün yorucu etkinlikler, davranışlardan ve sporsal aktivitelerden uzak durulması gerektiği uyarısında bulunarak, "En büyük diğer husus ise sevgili öğrenciler sınav günü ulaşım sürecini ve güzergahını planlayabilmek için sınava gireceğiniz okulu son güne bırakmadan gidip yerinde mutlaka görmelisiniz" dedi.
Tüm Türkiye genelinde yapılacak olan 2025 LGS sınavına 1 milyonun üzerinde öğrenci başvuru yaptı. İsteğe bağlı olarak LGS sınavına katılım sağlayacak olan öğrenciler, güzel bir lisede okuma hayaliyle sınava girecek. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirmeyle liselere yönlendirilecek.
Dr. Rehber Öğretmeni ve Eğitim Koçu Sercan Demir, sınav gününden önce aile ve yakın arkadaşlarla güzel vakit geçirebilir önerisinde bulunarak, motivasyonun mutlaka yüksek tutulması, moralin bozulacak durumlardan, davranışlardan, söylemlerden mutlaka kaçınılması gerektiğini söyledi.
Demir, sınavdan önceki günün yorucu etkinlikler, davranışlardan sporsal aktivitelerden uzak durulması gerektiğini belirterek, "En büyük diğer husus ise sevgili öğrenciler sınav günü ulaşım sürecini ve güzergahını planlayabilmek için sınava gireceğiniz okulu son güne bırakmadan gidip yerinde mutlaka görmelisiniz. Uyku düzenine dikkat edilmesi gerekiyor. En önemli hususlardan birisi uyku düzeninizi bozacak eylemlerden mutlaka kaçınmanız lazım. Uykunuza bugünlerde çok önem vermenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sınav sabahı mutlaka düzenli bir şekilde sabah kahvaltınızı yapmanızı tavsiye ederim. Dengeli bir kahvaltı yapılmalı alışılmış olmayan gıdalardan mutlaka uzak durmanızı tavsiye ederim" dedi.
Sınavda mutlaka öğrencilerin T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgelerin mutlaka yanlarında bulundurması gerektiğinin altınız çizen Demir, "Sınav sabah 9.30’da başlamakta, öğrencilerimizin en geç saat 09.00’da sınav giriş yerinde olmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz son on ve 15 dakika içerisinde geç kalındığı zaman yetkiler tarafından sınavlara alınmayacaktır bu durum bütün velilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından bilinmesi gerektiğini vurguluyoruz" diye konuştu.
LGS öğrencilerinden Berken Şehmus Alkan, sınava günde 120 soru çözerek hazırlandığını söyledi. Alkan, "Mesela matematik 40 soru, Türkçe 20 soru, Fen 20-30 soru olarak değişiyor. Ara derslere ağırlık vermedim fazla Matematik, Türkçe, Fen önemli zaten onlardan günde 30 soru falan çözdüm sonra haftada bir denemeye girdim ilk dönem ikinci dönem haftada 2-3 deneme yaptım. Bu son 1-2 ay kala da günde bir deneme çözmeye başladım. Süreç iyi gidiyor Sercan Hoca’nın da yardımları sayesinde inşallah iyi lise kazanacağım. Son iki günüm kaldığı için geleceğimi ilgili bir sınav onun için çok çalışmam gerekiyor" şeklinde konuştu.
Sınav öğrencilerinden Sadet Ezgi Akıncı ise rehber koçu eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Rehber koçum Sercan hocayla bu zorlu süreci atlattık. Önümüzde bir sınav var ve bu sınavı da stresli ve heyecanlı bir şekilde girmeyeceğim çünkü bunu Sercan hocam ve kurumdaki öğretmenlerimiz sayesinde çok şekilde güzel atlattık ve bu zorlu süreç içinde onlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Öğrenci Azra Hevlin Kurçak ise sınav için çok çalıştığını söyleyerek, "Bu sınav için tabii ki de herkes gibi ben de çok çalıştım pazar günü sınavımız var bu konuda rehberlik hocalarımızın bize çok büyük etkisi oldu. Yani en başlarda çok heyecanım vardı ama Sercan hocanın koçluğu sayesinde heyecanım en aza indi şu anda o kadar da heyecanlı değilim" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Malatya’da TOKİ Teslim Takvimi Açıklandı: 5 Bin 713 Konut İçin Anahtar Mesaisi Başlıyor
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir Akçadağ’da: “Malatya Kayısısına Sahip Çıkın”
03Yeşilyurt’ta Öğrencilerin Okul İhtiyaçlarına Destek
04Malatya’da 497 Konut İçin Anahtar Teslimi Başlıyor
05Malatya’nın Yeni Çarşısında Sessizlik: İşyerleri Hazır, Kapılar Hala Açılmadı
06Malatya’da Bir Depo Motorin 5 Bin Lirayı Aşacak
07Malatya’da Araç Sayısı 260 Bine Dayandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.