Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 07 Mart 2024 - 10:07 Yorum: 0

Uzmanlardan selülitle mücadelede arılı doğal çözüm tavsiyesi

Kadınların sıkça karşılaştığı cilt sorunlarından biri olan selülit ve çatlaklar için uzmanlar, doğal olarak arı zehri ile hazırlanmış formüllerin bu problemi hafifletmede etkili bir rol oynadığını söyledi.Selülitin genellikle portakal...

Uzmanlardan selülitle mücadelede arılı doğal çözüm tavsiyesi

Kadınların sıkça karşılaştığı cilt sorunlarından biri olan selülit ve çatlaklar için uzmanlar, doğal olarak arı zehri ile hazırlanmış formüllerin bu problemi hafifletmede etkili bir rol oynadığını söyledi.
Selülitin genellikle portakal kabuğu görünümü ile karakterize edilen ve bacaklar, kalça, karın ve üst kol gibi bölgelerde görülen bir cilt problemi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekai Kutlubay, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı gibi yaşam tarzı değişikliklerinin, selülit oluşumunu önlemek için bilinen etkili yöntemler olduğunu söyledi. Kutlubay, arı zehri gibi doğal bileşenleri içeren cilt bakım ürünlerinin de son yıllarda popüler hale geldiğine dikkati çekerek, “Arı zehri, içeriğindeki bileşenleri sayesinde selülit görünümünün giderilmesinde etkili bir rol oynar” dedi.
Türkiye’nin arı zehri üreticisi BEE’O Genel Müdürü Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise selülitin neden olduğu dolaşım bozuklukları, portakal kabuğu görünümü ve inflamasyona karşı, arı zehrinin içeriğindeki hyaluronidazlar sayesinde, uygulandığı bölgede etkili bir şekilde derinlere nüfuz ettiğini söyledi. Samancı, “Selülit genellikle inflamasyonla ilişkilidir ve arı zehrinin içeriğindeki bileşenler, proinflamatuar sitokinlerin salınımını önemli ölçüde baskılayarak inflamasyonun gelişimini engelleyici etki gösterir. Özellikle, arı zehrinin ana bileşeni olan mellitin, inflamasyonu düzenleyerek ilgili sinyal yolaklarını etkileyerek ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, mellitin ve apaminin düz kasları uyarıcı etkileriyle dolaşım sistemi uyarılır ve kan akışında artış sağlanır. Artan kan akışıyla birlikte, kolajen ve elastin üretimi teşvik edilerek, arı zehrinin uygulandığı cilt bölgesinde, doğal olarak selülit görünümünde azalma ve pürüzsüz bir görünüm sağlamak mümkündür" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber