MENÜ

Vali Aslan, "Düzce insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir"

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzceli Alimler Sempozyumunda yaptığı konuşmada, Düzce’nin sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir olduğunu belirtti.Düzce Üniversitesi tarafından, Valilik, Düzce B

Yayınlanma: 19 Aralık 2025 10:05 Güncelleme: 19 Aralık 2025 13:01
Vali Aslan, "Düzce insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir"
DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzceli Alimler Sempozyumunda yaptığı konuşmada, Düzce’nin sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir olduğunu belirtti.
Düzce Üniversitesi tarafından, Valilik, Düzce Belediyesi ve Müftülük iş birliğiyle düzenlenen Düzceli Alimler Sempozyumu" Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program geniş katılımla yapıldı.

"Düzce alimleriyle anılmayı hak etmiş bir şehir"
Hafız Abdüsselam Karakoç tarafından okunan Kur’an-ı Kerin tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Vildan Coşkun gerçekleştirdi. İlim, irfan ve maneviyat yolculuğunda Düzce’de derin izler bırakmış alimleri yad etmek ve onları anlamak için bir araya geldiklerini belirten Coşkun, Batı medeniyetlerinin ilim anlayışı ile Doğu medeniyetlerinin ilim anlayışının; kalkış noktaları ve hedefleri bakımından birbirinden ayrı olduğunu söyleyerek, birinde insan için her zaman daha fazlası aranırken, diğerinde nihai hedefin hakikat arayışı olduğunu ifade etti. Alimlerin ilim önderleri ve toplumların manevi muhafızları olduğuna işaret eden Coşkun, Düzce’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra alimleri ile anılmayı hak etmiş bir şehir olduğunu söyleyerek alimlerin; hizmetleri, himmetleri ve hikmetleriyle Düzce’nin ilmî, dinî ve ahlaki dünyasında silinmez izler bıraktığını sözlerine ekledi.

"Sempozyumun kitap haline gelmesi sadaka-i cariyedir"
Düzce Müftüsü Osman Aydın, Düzce’de daha önce bu alanda geniş kapsamlı bir program düzenlenmediğinden sempozyumu çok anlamlı bulduğunu belirterek sözlerine başladı. Sempozyumda Düzce’nin manevi hayatına tesir eden alimlerin hayatları ve öne çıkan özellikleri hakkında bilgi sahibi olacaklarını dile getiren Aydın, programın kitap haline getirilerek insanların hizmetine sunulmasının da sadaka-i cariye olacağının altını çizdi. Her bir alimin din hizmetini sunmada öncü olduğunu ifade eden Aydın, Düzceli alimlerin bıraktığı mirasın dine hizmet yolunda daha çok insanın icabetini kolaylaştıracağını söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Düzce 23. Dönem Milletvekili ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Erbay, Düzceli alimlerin ilim ve irfan sürecinde kemale erdikten sonra Düzce’ye gelerek mana güzelliklerine güzellik kattığını vurguladı. İlmi birikim, kültürel hafıza ve manevi miras noktasında değerlendirmeler yaparak üretilecek formüllerle, insanların sosyal problemlerine ve kültürel sorunlara çare ve çözüm sunmanın, kamu görevi mahiyetinde kendilerine yüklenen bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Erbay, ilahiyat fakültelerini; bu ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğine açılan aydınlık pencereler şeklinde nitelendirerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

"Sempozyum üniversitemizin şehrine, geçmişine ve değerlerine duyduğu vefanın bir ifadesidir"
Rektör Nedim Sözbir, "Düzce’nin dini, ilmi ve kültürel birikimine ışık tutan anlamlı bir programa ev sahipliği yapıyoruz. Bu sempozyum, yalnızca akademik bir toplantı değil; aynı zamanda üniversitemizin şehrine, geçmişine ve değerlerine duyduğu vefanın bir ifadesidir. Düzce ilmi, manevi ve kültürel derinliğiyle büyük bir geçmişe sahiptir. Yapılan akademik taramalar, biyografik çalışmalar ve sözlü tarih kaynaklarına göre, bu topraklarda yetişmiş, yaşamış ya da iz bırakmış 40 ila 50 arasında alim tespit edilmiştir. Bu şahsiyetler, sadece yaşadıkları döneme değil, kendilerinden sonraki kuşakların da ilmi ve ahlaki gelişimine yön vermiştir" ifadelerini kullandı.

"Düzce insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir"
Valisi Selçuk Aslan, Düzce’nin sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra insan yetiştirme noktasında da zengin bir şehir olduğunu belirterek sözlerine başladı. Sempozyumla, ilmi birikim, kültürel hafıza ve manevi mirası bir kez daha hatırlayacaklarını dile getiren Aslan, Kafkaslardan Balkanlara, Kırım’dan Kuzey Irak’a kadar kökleri uzanan, ahenk ve huzur şehri Düzce’nin birçok alimin yetişmesinde de vatan olduğunu dillendirerek programın Düzce’ye, ülkemize ve gönül coğrafyamıza hayırlı olmasını temenni etti.

Oturumlarda Düzceli alimler çok boyutlu bir bakış açısıyla değerlendirildi
Açılış oturumunun başkanlığını üstlenen Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ertuğrul, Düzce’nin manevi hayatına etki etmiş alimleri Düzce’nin gündemine getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek sözü Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’e bıraktı.
İlhan Genç "Düzce’nin İlmi Birikimine Dair Mütalaalar" başlıklı konuşmasında, Düzce’nin sosyolojik yapısından ve Düzceli alimlerden bahsederek Düzce’nin, dini hayatın zenginliği, Kur’an okuma ve hafızlık mesleği noktasında yüksek seviyelerde olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Hamza el-Bekri ise "Zahid el-Kevseri’nin Kültürel Mirasını Tanzim Etme Fikri" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaşırken, Öğr. Gör. Dr. Zehra Gülay Tokmak ise mütercim olarak programa katkı sağladı. Zahid el-Kevseri’nin fikri külliyatını oluşturan ana fikirleri aktaran Doç. Dr. Hamza el-Bekri, O’nun oldukça zengin bir ilmi miras bıraktığına dikkat çekti.
Düzce’nin dini, ilmi ve kültürel derinliğini ortaya koyan "Düzceli Alimler Sempozyumu", Düzce’nin sahip olduğu bu birikimin ve mirasın gelecek nesillere aktarılması noktasında da önemli ve anlamlı bir misyon üstlendi.
ETİKETLER: Vali, Aslan,, "Düzce, insan, yetiştirme
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30