Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Şubat 2022 - 17:35 Yorum: 0

Vali Aydın Baruş'un Miraç Kandili Mesajı

Malatya Valisi Aydın Baruş,  Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vali Aydın Baruş'un Miraç Kandili Mesajı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’ in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha’ya yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’ Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür. 

Kul olarak sıkıntıya duçar olduğumuz zamanlarda mutlaka bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (S.A.V), iman edenlere verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri getirmiştir.  

Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru yolculuk yaparak nefsimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler aynı zamanda bizlere hatalarımızı düzeltme ve kendimizi yenileme fırsatları da sunmaktadır. 

Rabbü-l Alemin’e samimi hislerle sığınma fırsatını bizlere sunan Miraç Kandili’ni manasına uygun olarak idrak etmek, dua ve tövbede kalplerimizi Yüce Yaradana hep birlikte yöneltmek, bizlere kardeşlik ve samimiyet duyguları içerisinde bir ve beraber olmanın mutluluğunu da yaşatacaktır. 

Bu vesileyle, muhterem Malatya halkının, Aziz Milletimizin ve bütün İslâm Âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu kutlu gecenin tüm insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber