MENÜ

Vali Ergün, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Uşak Valisi Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.Müze Park’ta düzenlenen akşam yemeği programına Vali Turan Ergün, Uşak Belediye Başkan...

Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 19:04
Vali Ergün, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Uşak Valisi Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Müze Park’ta düzenlenen akşam yemeği programına Vali Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Şehit Polis Mehmet Çetin’in ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Yemek programı Vali Ergün’ün katılımcıları selamlamasıyla başlarken Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Sonrasında konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın “ Ben öncelikle vatanı, milleti ve bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bu yolda mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş tüm gazilerimizi de şükranla yâd ediyor, Rabbimden hepsine uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. 15 Temmuz şüphesiz hainlere karşı üstün mücadelesiyle dünyaya bir kez daha gücünü duyuran kahraman milletimizin yazdığı bir destandır. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutladığımız zaferin anısını yaşatmak, bu asil ruhu diri tutarak gelecek nesillerimize aktarmak ve şehitlerimizin ruhuna yakışır adımlar atmak da bizim daima boynumuzun borcu olacaktır.
Burada özellikle belirtmek istiyorum ki; canının bir parçasını bu mukaddes topraklara emanet etmiş olan şehit yakınlarımız ve gazilik şerefine nail olmuş kahramanlarımız; bizim daima başımızın tacı olacaktır. Bu anlamda her daim şehit yakınları ve gazilerimizin istek ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerek sosyal anlamda gerekse özel durumlarda duyarlı olduk ve bundan sonra da sizin sorunlarınızın giderilmesi konusunda yapılan çalışmalara her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz. Daima yanınızda ve arkanızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Sözlerimi tamamlarken bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. İnşallah ruhları şad, mekanları cennet-i ala olsun. Kahraman gazilerimize de tüm kalbimle şükranlarımı sunuyor, onlara mutluluk ve sağlık diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanın ardından konuşma yapan Vali Dr. Turan Ergün ise 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe teşebbüsüne karşı omuz omuza gösterdiği onurlu duruşun ortak coşkusu, haklı gururu, ebedi mutluluğu içinde olduğu belirtti. Sözleri devam eden Vali Ergün, “ Bu millet her zaman olduğu gibi 15 Temmuz’da da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir kez daha demokrasisini ve bağımsızlığını korumuştur. ‘Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.’ diyerek millet olmanın şuurunu, yedi düvele en güzel şekilde cevabını yine vermiştir. Nasıl ki Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alp Arslan’ı, Haçlı Ordularını Anadolu topraklarında mum gibi eriten Sultan Kılıç Arslan’ı, bir beyliğin dünya devleti haline gelmesinin temellerini atan Ertuğrul Gazi’yi, Osman Gazi’yi, İstanbul’u fethederek çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, siyasetteki maharetiyle ve gerçekleştirdiği reformlarla en kritik zamanda Osmanlı’yı ayakta tutan Abdülhamid-i, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, tarihimizin diğer tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle yad ediyorsak, bugünün kahramanları da aynı şekilde tarihimize altın harflerle yazılmaktadır. Bizler terör örgütlerine karşı dinî, millî ve ahlaki görevimizi yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Asıl hükmü verecek olan milletimizin vicdanı ve tarihtir. Vatan topraklarımız üzerinde şanlı bayrağımız var olduğu müddetçe, evlatlarımızın aziz hatıralarının gölgesinde gelecek olan yeni nesiller, bağımsız ve güçlü bir Türkiye idealini yaşatmaya devam edecektir. Devletimiz ve milletimiz birlik ve beraberlik içinde, Türkiye yüzyılında da gücüne güç katarak tarihî yürüyüşünü sürdürecektir” dedi.
Konuşmaların ardından başlayan yemek programı edilen duaların ardından son buldu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
6
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
4
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
3
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
3
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Eyüpspor Eyüpspor
0
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
0