Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Mayıs 2024 - 14:22 Yorum: 0

Van’da işten çıkarılan işçilerin oturma eylemi devam ediyor

Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde oturma eylemini sürdürüyor.DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçini...

Van’da işten çıkarılan işçilerin oturma eylemi devam ediyor

Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde oturma eylemini sürdürüyor.
DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini 19 gündür sürdürüyor. Eylemlere son olarak geçtiğimiz günlerde Edremit Belediyesi ile Tuşba Belediyesinden işlerine son verilen işçiler de eklendi.
Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkan Yardımcısı Veysel Güven, oturma eylemlerinin ilk günkü kararlıkla devam ettiğini belirtti. Belediyelerden müzakereyle ilgili bir adım atılmadığını ifade eden Güven, “Seçilmiş DEM Parti’nin başkanları seçimden önceki ziyaretlerinde demokrasiyi getireceklerini ve adaletli olacaklarını dile getirmişti. Ancak demokrasi ve eşitliği ayaklar altına aldılar. Bizim talebimiz işten çıkarılan işçilerin tamamının işe dönmesidir. Biz burada mücadele ederken işçi kıyımlarına devam ettiler. Edremit ve Tuşba Belediyesinden de işten çıkarılanlar oldu. Dolayısıyla oturma eylemimiz devam edecektir” dedi.
İpekyolu Belediyesinden işten çıkarılan Mehmet Sait Oflas ise ailemize ekmek götürme dertlerinin olduğunu belirterek, “Biz burada perişan olduk. Bunlarda insaf yok mu bizleri görmüyorlar mı? Bizim gibi garibanlar belediyedeki bütün pis işleri yapıyordu. En son gelip ekmeğimizle oynadılar. Bunlar eşitlik ve demokrasiyi savunuyorlar. Eşitlik ve demokrasi bu mudur” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu