MENÜ

Van’daki Kalp Merkezinde bininci açık kalp ameliyatı başarıyla yapıldı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kalp Merkezi’nde, bininci açık kalp ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 3 milyon kişiye sağlık hizmeti sunan Van Eğitim ve Araştırma Hastane...

Yayınlanma: 10 Haziran 2025 08:31 Güncelleme: 12 Eylül 2025 15:30
Van’daki Kalp Merkezinde bininci açık kalp ameliyatı başarıyla yapıldı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kalp Merkezi’nde, bininci açık kalp ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 3 milyon kişiye sağlık hizmeti sunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp sağlığı alanındaki yatırımlarının meyvesini almaya devam ediyor. Kısa sürede bölgenin en önemli sağlık üslerinden biri haline gelen Kalp Merkezi’nde, 4 yıl içerisinde bininci açık kalp ameliyatı başarıyla tamamlandı.
Bölge halkı için büyük bir kazanım olan merkez sayesinde, hastalar Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere gitmek zorunda kalmadan memleketlerinde tedavi olabiliyor. Uzman hekimler ve deneyimli sağlık personeliyle hizmet veren merkez, çevre illerden gelen çok sayıda hastaya da umut oluyor. Haftalık ortalama 20’ye yakın açık kalp ameliyatının gerçekleştirildiği merkezde yüzde 98-99 oranında başarı sağlanıyor. Bininci ameliyatın ardından uzman ekip, kalp sağlığı alanında bölgenin referans merkezi olma hedefini sürdürüyor.
Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kalp merkezlerinin hastaların kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili tanı ve tedavi süreçlerinin kesintisiz bir şekilde yürütüldüğü sağlık birimleri olduğunu belirtti. Hastane bünyesindeki merkezlerinin de 7 gün 24 saat prensibiyle, hem acil hastalarda hem de elektif vakalarda tüm işlemlerin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Başhekimi Sarıkaya, "Açık kalp ameliyatları, tıbbi literatürde yönetimi en zor olan ameliyatlar arasında yer almakta; hem ameliyat süreci hem de sonrası takipleri oldukça hassasiyet gerektirmektedir. Bu tür ameliyatlar A grubu ameliyatlar sınıfında yer alır. Bu nedenle, merkezimizde bu ameliyatları başarıyla gerçekleştiren tüm ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

"Bininci ameliyatımı gerçekleştirdim"
Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Sezgin ise göreve geldiği dönemde Hastane Başhekimi ile birlikte 3 ay içinde Kalp Merkezini kurduklarını hatırlatarak, "Şu anda merkezimiz bölgenin tek kalp merkezi konumunda. Bölgede ortaya çıkan acil kalp ameliyatlarının yüzde 80-90’ını merkezimizde tedavi edebiliyoruz. Haftalık ortalama 20’ye yakın açık kalp ameliyatı gerçekleştiriyoruz ve bu sayı yıllık bazda 200’ün üzerine çıkabiliyor. Ben Murat Sezgin olarak, bu hafta içinde bininci ameliyatımı gerçekleştirdim. Hastamız şu anda serviste ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor" diye konuştu.

"Ameliyatlarımız yüzde 98-99 oranında başarıyla sonuçlanıyor"
Türkiye genelinde yapılabilen tüm açık kalp ameliyatlarını merkezde başarıyla uygulayabildiklerine dikkat çeken Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerçekleştirdiğimiz ameliyatlarda mortalite oranımız yüzde 1 ile 3 arasındadır. Bu da demek oluyor ki, hiçbir hasta ayırt etmeksizin yaptığımız tüm ameliyatların yüzde 98-99’unu başarıyla sonuçlandırarak hastalarımızı evlerine sağlıklı bir şekilde gönderebiliyoruz. Bu oran, bölge şartlarını göz önünde bulundurulduğunda oldukça yüksek ve başarılı bir değerdir. Hastalarımızın tedavi sonrası süreçte diyetlerine dikkat etmeleri, düzenli yürüyüş yapmaları ve tedavi planlarına uymaları büyük önem taşımaktadır. Biz tüm hastalarımıza her zaman ulaşabilecek bir sistemle çalışıyoruz. Bu prensiplerle hastalarımızın kalp sağlığı açısından daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz."
Hastanede bininci açık kalp ameliyatı olan Alpaslan Öztürkçü isimli hasta da "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Sağ olsun, doktorlarımız ve tüm ekip çok ilgili ve donanımlıydı. Ayrıca bu merkezde gerçekleştirilen bininci ameliyatın hastası olmak benim için büyük bir gurur ve şans. Gerçekten de hastanemiz, kalp merkezi olarak çok güçlü ve başarılı bir konumda" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Uzmanlar, sosyal medyada görünürlük uğruna yapılan tehlikeli akımlara karşı uyardı

Uzmanlar, sosyal medyada görünürlük uğruna yapılan tehlikeli akımlara karşı uyardı

Klinik Psikolog Seren Doğantekin, sosyal medyada görünürlük arayışının psikolojik nedenlerini, tehlikeli sosyal medya akımlarının neden hızla yayılabildiğini ve özellikle çocuklar ile ergenlerin bu akımlardan neden daha fazla etkilenebildiğini değerlendir

Soğuk algınlığıyla karıştırılan polen alerjisine dikkat

Soğuk algınlığıyla karıştırılan polen alerjisine dikkat

Özellikle yaz aylarında ve rüzgarlı havalarda artış gösteren polen yoğunluğu, alerjik reaksiyonları tetikleyerek günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Nurana Karimova, polen alerjisinin çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıld

Biber doğrarken elde oluşan yanma için etkili yöntemler

Biber doğrarken elde oluşan yanma için etkili yöntemler

Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
6
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
6
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
5
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0