Venezuela’da halk, 285 Ulusal Meclis üyesi ile 260 bölgesel meclis üyesini ve 24 eyalet valisini belirlemek üzere bugün yerel saatle 07.00’den itibaren oy kullanmaya başladı.Venezuela’da halk Başkan Nicolas Maduro’nun kazandığı tartışm...
Venezuela’da halk, 285 Ulusal Meclis üyesi ile 260 bölgesel meclis üyesini ve 24 eyalet valisini belirlemek üzere bugün yerel saatle 07.00’den itibaren oy kullanmaya başladı.
Venezuela’da halk Başkan Nicolas Maduro’nun kazandığı tartışmalı seçimlerden 10 ay sonra yeniden sandık başına gidiyor. Ülke genelinde kurulan 15 binden fazla sandık, yerel saatle 07.00’de açılırken, seçimlerde Ulusal Meclis’in 285 sandalyesi için 36 parti yarışıyor. Seçimlerde 24 eyalet valisi ve 260 bölgesel meclis üyesi de belirlenecek.
"Seçmenlerin yüzde 74,2’si, iktidardaki (PSUV) ve müttefiklerinin adaylarına oy verecek"
Anketlere göre 21 milyon seçmenden yalnızca üçte biri sandığa gitmeyi planlıyor. Venezuela merkezli araştırma şirketi Delphos tarafından 29 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde yapılan bir ankete göre, seçmenlerden yalnızca yüzde 15,9’u oy kullanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu seçmenlerin yüzde 74,2’si, iktidardaki Birleşik Sosyalist Venezuela Partisi (PSUV) ve müttefiklerinin adaylarına oy vereceğini söylerken, yüzde 13,8’i, seçimleri boykot etme çağrısında bulunan eski milletvekili Maria Corina Machado’yu dikkate almayan iki muhalefet lideriyle ilişkili adaylara oy vereceğini ifade etti.
"Boykot, Maduro’nun iktidar üzerindeki kontrolünü daha da artırmasına yol açar"
İki kez devlet başkanlığına aday olan Henrique Capriles’in öncülük ettiği muhalefet kanadı Machado’nun boykot çağrısını reddetti. Capriles, geçmişteki seçim boykotlarının yalnızca Devlet Başkanı Maduro’nun iktidar üzerindeki kontrolünü daha da artırmasına yol açtığını savunarak, "Oy kullanmalıyız. Bu bir direniş ve mücadele eylemidir" dedi.
Seçim merkezlerine 400 binden fazla güvenlik görevlisi konuşlandırıldı
Ana muhalefetin önde gelen isimlerinden ve Machado’nun yakın müttefiklerinden biri olan Juan Pablo Guanipa’nın cuma günü "Seçimlere saldırı planladığı öne sürülen bir terörist ağın lideri" olmakla suçlanarak tutuklanmasının ardından ülkede gerilim arttı. Seçim merkezlerine 400 binden fazla güvenlik görevlisi konuşlandırıldı. İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, eski milletvekili olan Guanipa’yı, hafta içinde tutuklanan ve yabancı güçler adına çalışan paralı askerler olduklarından şüphelenilen 50 kişilik bir grupla ilişkilendirdi.
Geçtiğimiz yıl seçimin ardından protestolar patlak vermişti
Venezuela’da geçtiğimiz yıl 28 Temmuz’da gerçekleştirilen Devlet Başkanlığı seçimlerinde Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Maduro’nun yüzde 51.2, muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez’in ise yüzde 44.2 oy aldığını duyurmuştu. Sandık çıkış anketlerinde ise Maduro’nun seçimi kaybettiği, Gonzalez’in seçimin galibi olduğu ifade edilmişti. Sonuçların açıklanmasıyla ABD, Avrupa Birliği ve bazı Latin Amerika ülkeleri, seçime ilişkin daha fazla veri paylaşılana kadar Maduro’nun kazandığı seçim sonuçlarını kabul etmediklerini açıklamıştı. CNE’nin, seçimin galibinin Maduro olduğunu açıklamasının ardından ülke genelinde protestolar patlak vermişti. Protestolarda 27 kişinin hayatını kaybettiği 2 bin 400 kişinin de gözaltına alındığı açıklanmıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
(GÜNCELLENDİ) CHP Kurultayı Soruşturmasında 13 Gözaltı
Gazeteci Berkman Dulcan'ın Acı Günü
03İstanbul’da Dev Sahte Para Ve Altın Operasyonu
04MİT’ten Sınır Ötesinde Kritik Operasyon: Kırmızı Bültenle Aranan 10 DEAŞ’lı Yakalandı
05Yeşilyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Yoğun Denetim!
06Elazığ-Bingöl Sınırındaki Özlüce Barajı'nda 7 Yıl Sonra Bir İlk
07Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük