Vestel, dünyanın önde gelen akıllı TV platformlarından VIDAA ile güçlerini birleştiriyor. Bu stratejik ortaklıkla Vestel, rekabetin giderek arttığı pazarda yazılım ve donanım geliştirme kabiliyetini ileriye taşıyarak; ürün ve müşteri portfö...
Vestel, dünyanın önde gelen akıllı TV platformlarından VIDAA ile güçlerini birleştiriyor. Bu stratejik ortaklıkla Vestel, rekabetin giderek arttığı pazarda yazılım ve donanım geliştirme kabiliyetini ileriye taşıyarak; ürün ve müşteri portföyünü zenginleştirmenin yanı sıra platform gelirlerini de sürdürülebilir bir iş modeline dönüştürmeyi hedefliyor.
Vestel, 2024’te imzalanan iyi niyet anlaşmasının ardından, 11 Temmuz 2025 itibarıyla VIDAA ile stratejik ortaklığını resmileştirdi. Bu iş birliğinin, Vestel’in TV pazarındaki önemli konumunu daha da ileriye taşıdığı belirtilirken, akıllı platformlar üzerinden ana işin ötesine geçen yeni gelir kaynaklarını da mümkün kıldığı aktarıldı.
Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu açıklamasında, "Platform teknolojileri artık tüketici tercihlerini şekillendiren önemli faktörlerden biri haline geldi. Amerika ve Avrupa’da bu dönüşüm hızla ilerliyor, Türkiye’de ise Vestel bu alanda öncülük ediyor. Bu dönüşümü tetikleyen marka olarak, dünyanın en hızlı büyüyen akıllı TV platformu VIDAA’nın stratejik hissedarlarından biri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çoğunluk hissesi Çin’in en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük TV üreticisi Hisense’e ait olan VIDAA ile kurduğumuz ortaklık, Vestel’in küresel TV platform pazarında daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlayacak. Bu ortaklık sayesinde, Hisense ile yakın iş birliği içinde olarak, iki şirketin sinerjisiyle global pazarlarda çok daha güçlü adımlar atacağız. TV pazarı giderek daha rekabetçi bir yapıya bürünüyor. Biz Vestel olarak hazır ve pazarda standart hale gelen TV ürünlerini, tüketicilerimiz için yazılım ve donanım geliştirme gücümüzle rekabetten ayrıştırmayı hedefliyoruz. Üstün teknik ve içerik deneyimi sunan ürünlerimizi, 160’tan fazla ülkede hem iş ortaklarımıza hem de tüketicilerimize farklılaştırarak ulaştırmayı amaçlıyoruz.
‘Platformların platformu’ olma vizyonumuz doğrultusunda, bu iş birliğiyle içerik çeşitliliği ve kullanıcı deneyiminde fark oluşturarak dijital reklam gelirlerinden yeni iş birliklerine kadar birçok alanda sürdürülebilir büyümeyi hedefliyoruz. VIDAA’nın açık yapısı, bu hedeflere ulaşmamızda bize önemli bir avantaj sağlayacak. Önümüzdeki dönemde TV ekosistemini bağlı beyaz eşyalarla entegre eden yeni iş modellerini de devreye alacağız. Bu ortaklık, uzun vadeli platform gelirlerimizi artırırken global marka gücümüzü de pekiştirme hedefimize katkı sunacak" İfadelerini kullandı.
Vestel Dış Ticaret Satış Genel Müdürü Seçkin Gençoğlu ise "VIDAA, Avrupa’da hızla büyüyen, kullanıcı dostu, akıllı içerik erişimi sağlayan güçlü bir platform. VIDAA’nın stratejik hissedarlarından biri olmamız, satış gücümüzü çok daha stratejik bir seviyeye taşıyor. Bugün, tüketiciler tercihlerini sadece ekran kalitesine göre değil, platform deneyimi ve içeriklere erişim hızına göre yapıyor. VIDAA ile sunduğumuz bu deneyim, Vestel’de üretilen, başta kendi ve lisanslı markalarımız olan Vestel, Toshiba, Telefunken ve JVC gibi televizyonları Avrupa’daki raflarda daha güçlü bir konuma taşıyor. Bu iş birliği, rekabetin çok yoğun olduğu pazarlarda fark oluşturan bir unsur olarak satışlarımızda doğrudan etkisini gösterecek" dedi.
TV platform gelirlerinde yeni dönem
Vestel halihazırda TiVo, Amazon Fire TV, Android TV, Google TV ve Titan OS gibi sistemlerin yanı sıra, kendi işletim sistemi üzerinden de global içerik sağlayıcılarla iş birliği yürütüyor. VIDAA ortaklığı, mevcuttaki bu zengin portföyü daha da güçlendirecek.
Yapılan açıklamaya göre; kullanıcı memnuniyeti, sade ve modern arayüzü, güvenilirliği ve içerik erişim kolaylığıyla öne çıkan VIDAA, dünya çapında hızla yaygınlaşırken, Vestel’in platform stratejisine de katkı sağlıyor. Vestel’in kendi işletim sistemi için Netflix, Prime Video, YouTube, Disney+ ve Max gibi uluslararası platformlarla doğrudan anlaşmaları bulunuyor. Ayrıca Tabii, Puhu TV, Exxen gibi yerli içerik sağlayıcılar da destekleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kariyer Büro Sendikası Genel Başkanı Tolga Akgül, "Merkez teşkilatlarda görev yapan bazı kariyer mesleklerimiz, geri çekildiği ifade edilen düzenlemedeki tutarlardan daha da fazlasını hak etmektedir, 666 sayılı KHK bu ekonomik koşullarda kariyer meslekler
Bolu’da kurulan halk pazarındaki balık tezgahları, Karadeniz’de etkili olan olumsuz hava şartlarından etkilendi. Hamsinin yer almadığı tezgahlarda vatandaşlar istavrite yöneldi.İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, balık tezg
Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Fatura Finansmanı’ ürünü, vadeli e-faturaların vade tarihinden önce nakde çevrilmesini sağlayarak işletmelerin nakit akışını güçlendiriyor.Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle ‘Fatura Finansma
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret eden Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) bünyesinde kurulan Türk Yatırım Fonu’nda Kırgızistan’a yapılan yatırımlar için önemli teşvik
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 2026 hedefleriyle ilgili "Bugün Diyarbakır iş dünyası, geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde güçlü, umutlu ve dinamiktir. DİSİDER olarak bu gelişimin öncü aktörl
Kasım ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 250,1 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 419,6 milyar TL ve bütçe fazlası 169,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 12 trilyon 842,6 milyar TL, bütçe g
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tapu dairelerinde Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla yapılan satış işlem sayısı 3 milyonu geçti. Yıl sonuna kadar satışların 3,2 milyon seviyesine yaklaşması bekleniyor. Konut satışlarının da geçen yıla göre a
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonom
Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"
Kayseri’de esnaf, boğazına şeker kaçan bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada
03Bitlis’te okullar bir gün süreyle tatil edildi
04Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
05Kırıkkale’de park halindeki otomobil yandı
06Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu
07Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük