Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü
Yerel 31 Ağustos 2016 - 15:43 Yorum: 0

“Vira Bismillah” demeden önce son hazırlıklar tamam

Tekirdağlı balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından 4 buçuk aylık mola döneminde tekneleri ve ağlarını onardı.

“Vira Bismillah” demeden önce son hazırlıklar tamam

Tekirdağlı balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından 4 buçuk aylık mola döneminde tekneleri ve ağlarını onardı. Bu gece yasağın sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyecek balıkçılar son hazırlıklarını da tamamladılar.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 4 bucuk aylık av yasağı döneminde bütün hazırlıklarını yaptıklarını aktararak, "Mola döneminde, ağlarımızın ve geminin bakımı, makineler, radarlar, cihazlar bütün eksiklerimizi tamamladık. Tayfamız ekibimiz geldi, gemicilerimiz hazır, son hazırlıklarımızı, son rötuşlarımızı yapıyoruz. Allah'ın izniyle bu gece Kumbağ Limanı'na hareket edeceğiz, orada tören düzenlenerek av sezonu açılışı yapılacak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından. Tüm tekneler, oradaki açılışın ardından "Vira Bismillah" diyerek denize açılarak sezonu başlatacak. Allah'ın izniyle bol bereketli bir zanaat diliyoruz. Bol olsun balık, tüm insanlar yesin, her bütçeye uygun olsun inşallah" dedi.

"Palamutun bol olduğu tahmin ediliyor"

Balıkçı İdris Şeremet, avlanmasının yasak olmadığı küçük tekne balıkçılarından aldıkları bilgilere göre Karadeniz'de istavritin bol olduğunu, Marmara'da hamsi olduğunu ama denizlerde en bol olan balığın palamut olarak söylendiğini belirtti.

Tekirdağ Balıkçı Barınağı yanındaki dükkanında günlük taze balık satışı yapan Hasan Erol da, bu gece av yasağının kalkmasıyla taze balığın artacağını söyledi. Av yasağının ardından iki üç gün içinde denizde bereket olup olmadığının anlaşılacağını ona göre balık piyasasının da belirleneceğini, belirten Hasan Erol, "İlk gün belli olmaz balık var mı, yok mu, bir kaç gün gidip gelsin balıkçılar denize, kendini belli eder deniz ondan sonra anlarız bu sezonun ne kadar bereketli olacağını" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber