Yalova’da 2-3 ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST Drone Şampiyonası 2. etabında paydaş olan Yalova Makine İhtisas OSB, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil edecek seviyeye gelmeler...
Yalova’da 2-3 ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST Drone Şampiyonası 2. etabında paydaş olan Yalova Makine İhtisas OSB, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil edecek seviyeye gelmeleri için çok yönlü destek sağlıyor.
TEKNOFEST Drone Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonunda Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ve Yalova OSB’nin de ana paydaşı olduğu Drone Şampiyonası özellikle çocuklar ve gençler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Yalova OSB yönetiminden yapılan açıklamada, "Başladığı günden beri en büyük destekçisi olduğumuz ve her yıl sponsorluğunu üstlendiğimiz onlarca takımla katılım sağladığımız TEKNOFEST çerçevesinde Drone Şampiyonası’nın 2. etabına paydaş olmanın gururunu yaşıyoruz" denildi.
Yarışmada, 182 başvuru arasından seçilen ve KKTC’de düzenlenen 1. etabı başarıyla tamamlayan 13 ilden gelen 21 bireysel pilot Yalova etabında hünerlerini sergiledi. Şampiyona çerçevesinde hız, manevra kabiliyeti ve teknik becerilerini ortaya koyarak kıyasıya mücadele eden pilotlardan dereceye girenler para ödülü verildi. Öte yandan yarışma birincisi ise World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Bu süreçte Yalova Makine İhtisas OSB, yalnızca organizasyonda yer almakla kalmayıp yarışmacı gençlerin teknik gelişimlerinin yanı sıra projelerinin tanıtımı, eğitim imkanları, lojistik ve organizasyon desteği gibi alanlarda da katkı sundu. OSB yönetimi, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil edecek seviyeye gelmeleri için çok yönlü destek sağladıklarını vurguladı.
Ayrıca OSB yönetimi tarafından, önümüzdeki dönemde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’te de destek verdiği takımlarla birlikte yer alacağı ve yarışmalara katılarak genç yeteneklerin yanında olmaya devam edeceği belirtildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye genelinde elektrikli araçlara yönelik 36 bin 984 şarj noktası olduğunu belirterek, tüm şarj istasyonlarının coğrafi konumları, şarj ünitesi ve soket sayıları, tipleri ve güçleri, ödeme yöntemleri, müsaitlik
PioCreat, Messe Frankfurt Fuar Merkezi’nde düzenlenen Formnext 2025’te tam spektrumlu 3D baskı çözümlerini sergiliyor.3D baskı teknolojisi alanında faaliyet gösteren PioCreat, 18-21 Kasım tarihleri arasında Messe Frankfurt Fuar Merkezi’nde düzenlenen Form
Mersin Valisi Atilla Toros, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, KOSGEB ve TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen ’KOBİ’ler İçin Dijitalleşme Fırsatları’ konulu bilgilendirme konferansına katıldı.Programda konuşan Vali
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yılmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı; Dr. Öğr. Üyesi Kadir Diler Alemdar, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cansaran Ertaş ve Doç.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim 2025 Yılı 2’nci Çağrısı sonuçları belli oldu. Çağrı kapsamında 109 girişimciye Mükemmeliyet Mührü verilmesi uygun bulundu" dedi.Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı payl
Çin’in Tiangong Uzay İstasyonu’nda 6 aylık görevlerini tamamlamalarının ardından dönüş kapsülündeki bir pencerede uzay enkazının çarpması sonucu oluşan çatlak nedeniyle uzayda 9 gün mahsur kalan Çinli astronotlar Dünya’ya döndü.Çin’in Tiangong Uzay İstasy
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bilgi ve teknoloji faaliyetlerinin yönetim ve işletmesinden sorumlu olacak Bartın Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Ar-Ge Anonim Şirketinin (BARÜTEK) kurulması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı taraf
Kullanıcılarını her zaman en son teknolojilerle buluşturan Casper, "Kasım Kampanyası" ile cazip alışveriş fırsatları sunuyor.Yenilikçi teknolojileri ve güçlü tasarımıyla dikkat çeken Casper, geniş ürün gamındaki bilgisayar modelleriyle kullanıcılarına yük
Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilogram esrar ele geçirildi
Kaynarca Mahallesinde Park Halindeki Araç Alevlere Teslim Oldu
03Engelsiz Yaşam Merkezi’nden kaçan engelli genç her yerde aranıyor
04Futbol dünyasında ’bahis oynama’ iddiasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mert Hakan Yandaş çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
05Aynı otoparktaki 5 otomobilin lastiğini kestiler
06Malatyalı Genç Doktor Kaza Kurbanı
07Şanlıurfa’da 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Corendon Alanyaspor
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük