Malatya’da, Anadolu kadınlarının geleneksel giysilerinin tuvale yansıtıldığı "Yankı ve Yansı Arasında Anadolu Kadınları" resim sergisi büyük ilgi gördü.Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki serginin açılış töreninde konuşan ressam ve...
Malatya’da, Anadolu kadınlarının geleneksel giysilerinin tuvale yansıtıldığı "Yankı ve Yansı Arasında Anadolu Kadınları" resim sergisi büyük ilgi gördü.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki serginin açılış töreninde konuşan ressam ve öğretmen İkranur Doğan, "Bu sergide, yankı kavramını neredeyse kaybolmak üzere olan bir kültürün yankısı olarak duyuyor ve bendeki yansımasını görüyoruz" dedi.
Sergisini daha önce Milli Saraylar çatısı altında açtığını belirten Doğan, bu kez Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediği sergiden duyduğu gururu vurgulayarak, devletin genç sanatçılara verdiği desteğin önemini ifade etti.
Anadolu kültüründen beslenerek, modern bir dil ile sanatını icra ettiğini belirten Doğan, her sanatçının sergilerinin yalnızca eserlerini sergilemek değil, aynı zamanda bir hikâye anlatmak olduğunun altını çizdi. Doğan, serginin geçmişle bugün arasında bir köprü kurma amacını taşıdığını belirterek, Anadolu kadınının hikayelerini ve kültürünü sanat yoluyla yaşatmayı amaçladığını söyledi.
Sergide yer alan her bir kadın figürünün, kendi hayatının şekillenmesinde önemli rol oynayan kadınlardan ilham aldığını belirten ressam Doğan, "Anadolu kadınlarının tuvali, onların giydiği geleneksel kıyafetleridir. Bu kıyafetler, kadınların duygularını ve düşüncelerini aktardıkları sanat eserleridir. Ben onların bu tuvallerini kendi tuvalimle dönüştürüyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
03Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 23 yaralı
072027-2029 dönemi bütçe hazırlıkları başladı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor