MENÜ

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan: "CHP’nin genetik özellikleri, yapısal özellikleri 70 seneden beri değişmedi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde konuştu.

Yayınlanma: 29 Nisan 2023 16:33 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 12:52
Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan: "CHP’nin genetik özellikleri, yapısal özellikleri 70 seneden beri değişmedi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde konuştu. Erbakan, "Ne kadar makyaj yaparsa yapsın, ne kadar kıyafetini değiştirirse değiştirsin, ne kadar helalleşme, şu, bu derse desin, CHP'nin genetik özellikleri, yapısal özellikleri 70 seneden beri değişmedi" dedi.

Şanlıurfa'ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Haliliye ilçesinde düzenlediği mitingde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeniden Refah Partisi adaylarına 14 Mayıs'ta destek istedi.

"Ülkemiz için Cumhur İttifakının çatısı altında seçimlere girme kararı aldık"

Erbakan, partisinin il başkanlığı önünde düzenlediği mitingde, "Hepimizin bildiği gibi Yeniden Refah Partisi olarak seçimler öncesinde son derece önemli stratejik bir karar aldık. Ülkemiz için, milletimiz için, devletimiz için, yeni nesiller için, ailemizin korunması için, inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımız için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakının çatısı altında seçimlere girme kararı aldık. Bu kararımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Neden böyle söyledim, neden ailemiz için, yeni nesillerimiz için, devletimiz için, ülkemiz için böyle bir karar aldık, dedim. Çünkü karşı bloktaki partilerin, yedili masanın temsilcilerinin ve özellikle de yedili masadaki en önde gelen parti olan CHP'nin sözcülerinin ifade ettikleri, bizi böyle bir karar almaya itti de onun için. Böyle bir yedili masanın Türkiye'de iktidar olmasına vesile olmamak adına ülkemiz, milletimiz için böyle bir kararı aldık neden böyle söylüyorum işte açıklamaları ortada, gerçekten de 2023'ün Türkiye'sinde bu açıklamaları yaparak seçime girdiklerine inanmakta zorlanıyoruz" dedi.

"Erbakan hocamız CHP'nin döktüğü suyla abdest bile olmaz, diyor"

Erbakan konuşmasının devamında, "Ne diyorlar, diyorlar ki efendim 4-6 yaş arasındaki çocuklara, Kur'an öğretmeye çalışmak çağ dışılıktır, Taliban zihniyetidir, biz CHP olarak buna karşıyız, diyor. Bin sene İslam'a bayraktarlık yapmış bir ecdadın torunları bu topraklarda bu ecdadın torunlarına bu aziz milletimize söylediklerine bak bu insanları elbette ki çoluğuna çocuğuna Kur'an öğretecek dinini öğretecek ama hayır geçmişten beri milletin değerleri ile inancıyla kavgalı bir yapıya sahip olan CHP bu seçimde de gerçek yüzünü gösteriyor. Sadece bu mu hayır bir milletvekili adayları, geçen gün canlı yayında konuşuyor videosu cep telefonunda eğer ben bu videoyu kendim görmesem kulaklarımla duymasam bu söylenenlere gerçekten inanmakta zorlanırdım diyor ki ben CHP'den milletvekili seçilirsem mecliste ortadan kaldırılması için uğraşacağım, çok önemli bir sorun var. Neymiş o sorun. bakın CHP'nin milletvekili adayı canlı yayında söylüyor, videosu şu anda cep telefonumda var. Neymiş o uğraşacağı sorun diyor ki efendim bu camilerde hoparlörden, minareden ezan okunduğu zaman insanlar rahatsız oluyor. Bu kadar çok camiden, bu kadar yüksek sesle ezan okunmasından hastası var, yaşlısı var, ders çalışmış istirahat etmek isteyen gençler var, bu ezanlar sadece caminin içinde okunsun, minareden hoparlörden ezan okunmasın diyor, düşünebiliyor musunuz? Yine aynı milletvekili adayı aynı konuşmanın içinde diğer önemli bir konu da diyor imam hatip okulları haddinden fazla bir sayıya ulaştı, bu kadar ihtiyaç fazlası imam hatip okulu istemiyoruz. Öyleyse ben meclise girdiğim zaman CHP milletvekili olarak bu imam hatiplerin fazlalıklarını da kapatılması için mücadele edeceğim, diyor. Şimdi ben ne demiştim, ne kadar makyaj yaparsa yapsın, ne kadar kıyafetini değiştirirse değiştirsin, ne kadar helalleşme, şu, bu derse desin, CHP'nin genetik özellikleri, yapısal özellikleri 70 seneden beri değişmedi" dedi.

"Cumhurbaşkanı adayları Sayın Kılıçdaroğlu'na canlı yayında soruyorlar, efendim LGBT, Türk aile yapısına zarar verir mi size göre diyorlar, "ne münasebet efendim, neden versin, bu da herkesin kendi özel hayatı kendi tercihidir. Türk aile yapısına zarar vermez" diyor" ifadelerini kullanan Erbakan, "İşte yedili masanın cumhurbaşkanı adayı bu, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Belediye Başkanı katıldığı bir programda kendisine de soruyorlar, çok affedersiniz eşcinsel evliliklerle ilgili ne düşünüyorsunuz, dendiği zaman, diyor ki efendim, bu gayet doğal bir tercih meselesi ancak şu anda toplum buna hazır değil. Millet henüz buna hazır değil, düşünebiliyor musunuz yani toplum millet hazır hale gelirse veya getirebilirsek eşcinsel evliliklerde gayet normal bir şekilde yapılabilir, anlamında bu konuşmayı yapıyor, Allah muhafaza buyursun. Allah bunlara fırsat vermesin, "Ayasofya'yı yeniden müze haline çevirmemiz lazım" diyor, Ayasofya'nın camii olması doğru bir adım olmadı diyor. Allah gani gani rahmet etsin Erbakan hocamızın internette videosu var diyor ki bu CHP'nin döktüğü suyla abdest bile olmaz, diyor. Erbakan hocamız, Karadeniz'de 80 yaşında bir ninemiz abdest alıyor köyde köyü ziyarete gelen CHP'liler kendisine abdest suyu döküyorlar sonra sohbet edip abdesti bittikten sonra soruyor siz hangi partiden gelmiştiniz CHP deyince uy abdestim de olmadı desene, diyor. Erbakan hocamız bunu anlatırdı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider: "İran’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider: "İran’ın toprak bütünlüğüne saygılıyız"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türkiye’nin İran’ın toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade ederek, "İran’la ilgili kararı İran halkından başka hiçbir makamın veremeyeceğini söylüyoruz. Bu konuyla ilgili yerimiz de, tavrımız da gayet net. İ

Başkan Kocagöz belediye personeliyle bayramlaştı

Başkan Kocagöz belediye personeliyle bayramlaştı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile

Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da resim sergisi

Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da resim sergisi

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar

Başkan Altay: "Ramazan’ı çok verimli bir şekilde geçirdik"

Başkan Altay: "Ramazan’ı çok verimli bir şekilde geçirdik"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının son teravih namazı sonrası şehir merkezinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Türbeönü Çarşıları ve Tarihi Bedesten’de esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen, bayram alışveri

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

CHP Genel Başkanı Özel: "Geleceğine sahip çıkmak için, ülkesine sahip çıkmak için hep birlikte yine birlikteyiz, yine meydandayız"

CHP Genel Başkanı Özel: "Geleceğine sahip çıkmak için, ülkesine sahip çıkmak için hep birlikte yine birlikteyiz, yine meydandayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından Fatih Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ka

Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı: "Afganistan ve Pakistan’ın Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz"

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Afganistan ve Pakistan’ın, ülkemiz, Katar ve Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yapıldı.Dışişleri Bakanlığ

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Bakan Bayraktar Erzincan’da konuştu: "Enerjide güçlü Türkiye için birlik şart"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da düzenlenen "Vefa İftarı" programında yaptığı konuşmada, küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.Konuşmasın

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:02
Güneş 06:24
Öğle 12:39
İkindi 16:04
Akşam 18:45
Yatsı 20:01

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17