Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay’ın Uşak YEDAM’da yürüttüğü bağımlılıkla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek için ziyaretlerde bulundu.Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Uşak Şubesi Yeşilay Danışmanl...
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay’ın Uşak YEDAM’da yürüttüğü bağımlılıkla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek için ziyaretlerde bulundu.
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, Uşak Şubesi Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) kumar, madde ve teknoloji olmak üzere bağımlılıklarla ilgili basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada konuşan Doç. Dr. Dinç, "Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere bağımlı olmasınlar diye Türkiye genelinde 120 şubemizde önleme çalışmaları yapıyoruz. Anaokulundan itibaren bütün yaş gruplarına yönelik önleme çalışmaları kapsamında çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı, anne ve babaları bilinçlendirmeye, güçlendirmeye onlar için gerekli becerileri kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.
Dinç, Türkiye genelinde 107 noktada danışmanlık merkezleri olduğunu, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından gizlilik esaslı ve ücretsiz bir şekilde hizmet verdiklerini dile getirdi.
Bağımlılıklar üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Dinç, “Bu kadar kapsamlı hizmet veren dünyada başka bir model yok. Dolayısıyla burada sunduğumuz hizmet esasında ülkemizin yüz akı olacak bir hizmettir. Herhangi bir şekilde bağımlı olan insanımız, kardeşimiz varsa hiç tereddüt etmeden, vakit geçirmeden merkezlerimize gelip destek alabilirler. Verdiğimiz hizmet ücretsiz bir hizmet. Hiçbir şekilde maddi bir beklentimiz yok. Yeter ki insanımız bağımsız olsun. Bu probleminden kurtulmuş olsun. Aynı zamanda bu hizmeti veren arkadaşlarımız alanlarında uzmanlar. Bu konularla alakalı hususi eğitimler almış insanlar. Merkezlerimizde tamamen gizlilik esasına dayalı bir hizmet veriyoruz. Hiçbir şekilde tedavi sürecinde kayıt altına alma, onların karşısına çıkma gibi bir durum söz konusu olmaz.”
Doç. Dr. Mehmet Dinç’ten kumar bağımlılığı uyarısı
Kumar bağımlılığın, madde bağımlılığı kadar önemli bir konu olduğunu ve gençlerin kumar bağımlılığın artık çocuklar arasında bir eğlence gibi geldiğinin altını çizen Dinç, “Çocuklarımızın, gençlerimizin her anlamda karşısına çıkıyor. Çocuklarımız bir oyun oynamak istiyor, kumarla ilgili bir reklam geliyor. Merak ediyor bakıyor, bir süre sonra ona kapılabiliyor. Ya da bir film seyretmek istiyor çat diye reklam geliyor, oradan takılabiliyor. Ya da bunu kültür haline getirmeye çalışıyor bağımlılık endüstrisi. Çocuklar arasında bir eğlence gibi göstermeye başlıyor. Bu bir hastalık haline geldiğinde çok yıkıcı neticelere sebep oluyor. O yüzden eğlencenin doğru, sağlıklı ve zarar vermeyen çok boyutu var. Olay kumar noktasına geldiğinde çok boyutlu yıkımlar başlıyor. Hem psikolojik olarak yıpranma, hem madde bağımlığındaki gibi vücuda, psikolojik yapıya, zihinsel yapıya olumsuz etkisi söz konusu oluyor. Sosyal ilişkilere ciddi zarar veriyor. Hem de duygu durum bozukluğuna ciddi anlamda tehdit oluşturuyor. Dolayısıyla kumar dediğimiz şey esasında sadece ekonomik kayıp değildir. Çocuklarımız, gençlerimiz, eğlencesine oynuyorum, zarar görmeyecek şekilde oynuyorum, kontrol edebilecek şekilde oynuyorum diye düşünmesinler çok çabuk raydan çıkıyor. Ekonomik anlamda inanılmaz bir zarar söz konusu oluyor ama sadece ekonomik anlamda zarar değil psikolojik, sosyal ilişkiler ve gelecek kurgusu anlamında çok ciddi zararlar veriyor. Kumarla alakalı insanların hassasiyeti madde bağımlılığı kadar olmayabiliyor. Madde bağımlılığından çok korkuyorlar ama kumar o kadar problem değil diyorlar. Hatta endüstri bunun adını değiştiriyor. Kumar demiyor, şans oyunları diyor, talih oyunları diyor, başka başka şeyler diyor. Hepsi kumardır. Zararı madde bağımlılığı gibi değil gibi gözüküyor ama biz baktığımızda, yapılan araştırmalar bize çok net ve açık gösteriyor ki, izlediği sistem, yaptığı yıkım aynı yıkım. Dolayısıyla kumar bağımlılığı konusunda madde bağımlılığı kadar tedirgin olmamız, hassasiyet göstermemiz lazım” dedi.
Basın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
05Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
06Burhanettin Duran: Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz
07Drift yapan sürücülere 281 bin lira ceza
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor