Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...21:59 Nevşehir’e şehit ateşi düştü
Eğitim 25 Kasım 2014 - 12:51 Yorum: 0

Yeşilyurt Belediyesi'nden çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar

Malatya'ya bağlı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 1. sınıf öğrencilerine dağıttığı satranç takımlarında 25.Kare Tekniği ön plana çıktı.

Yeşilyurt Belediyesi'nden çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlar

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya'ya bağlı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 1. sınıf öğrencilerine dağıttığı satranç takımlarında 25.Kare Tekniği ön plana çıktı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilkokul birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan 4 bin 60 adet satranç takımı ve kitaplarında kullanılan resimlerde çocuklara “bilinçaltına yönelik gizli mesajlar" verildiği iddia edildi.

Uzmanlar, kitapta yer alan resimlerde müstehcenliğin ön olana çıktığı dolayısyla çocuklarda "cinsel arzular" uyandıracağı, bu tür kitapların dağıtılmadan önce Milli Eğitim tarafından dikkalice incelenmesi gerektiğini belirttiler.

1. SINIFLARA DAĞITILAN O KİTAPTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

25.Kare Tekniği Nedir ?

Makale alıntıdır dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.
BİLİNÇALTINA YÖNELİK MESAJLAR

Bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara “subliminal” adı verilir. Genel olarak “bilinçaltına yönelik gizli mesajlar olarak ifade edebiliriz. Kişinin bilinçaltına ‘’subliminal’’ mesaj göndermenin birçok yolu bulunuyor.

Bunlardan en çok kullanılanları :

1. Dijital ses dosyalarına gizlenen işitsel yolları.

2. Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema ya da televizyon görüntüsü yoluyla bilinçaltına itilen 25. kareler.

3. Reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelikteki görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlar.

Bu yöntem, bir ürünün reklâmını yapmaktan, bir inancın ya da görüşün propagandasını yapmaya kadar varan geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Görsel ve işitsel olarak (bilinçli) algılananlar değil; bilinçaltı seviyesinde algılanan söz, resim, görüntü ve şekillerden oluşur.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber