MENÜ

Yıldız: Bu Karar Türkiye Demokrasisine Yapılmış Bir Darbedir

CHP Malatya İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Barış Yıldız, CHP’ye yönelik “mutlak butlan” kararını sert sözlerle eleştirerek, “Boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İl Başkanlığı önünde p

Yayınlanma: 21 Mayıs 2026 22:44 Güncelleme: 21 Mayıs 2026 20:20
Yıldız: Bu Karar Türkiye Demokrasisine Yapılmış Bir Darbedir

CHP Malatya İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Barış Yıldız, CHP’ye yönelik “mutlak butlan” kararını sert sözlerle eleştirerek, “Boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İl Başkanlığı önünde partililere ve vatandaşlara hitap etti. Yıldız, yaptığı açıklamada CHP’ye yönelik “mutlak butlan” kararını sert sözlerle eleştirirken, alınan kararın yalnızca CHP’ye değil Türkiye demokrasisine yönelik bir müdahale olduğunu söyledi.


Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olduğunu vurgulayan Yıldız, “Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, dünya siyasetinin en köklü partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partimizin Malatya İl Başkanlığı önünde toplanan partimizin değerli üyeleri ve demokrasiyi savunan Malatyalılar hepiniz hoş geldiniz” dedi.


Bugünün demokrasi açısından kara bir gün olduğunu ifade eden Yıldız, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti demokrasi açısından tarihe geçmiş kara bir gündür. Bugün alınan karar sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil Türkiye demokrasisine yapılmış bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesine vurgu yapan Yıldız, “Bizler Mustafa Kemal’in 6 okunun ışığında yol yürüyenleriz. Bizler liderimiz Mustafa Kemal’in hakkında alınan idam kararına rağmen kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu gerçekleştirdiğini bilerek bu yolu seçtik” diye konuştu.


Yaklaşık 25 yıldır AKP iktidarına karşı mücadele ettiklerini belirten Yıldız, “Bizler 25 yıldır bu ülkenin AKP tarafından uğradığı sömürüye, zulme ve baskılara boyun eğmeyen, AKP’yle mücadele edenleriz. Bugün bizler biliyoruz ki alınan karar bağımsız yargının değil AKP yargısının kararıdır” dedi.


Kendilerine destek vermek için alana gelen vatandaşlara teşekkür eden Yıldız, “Bugün buraya gelerek bizlere güç veren hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler var oldukça demokrasi var olacaktır. Hep birlikte boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek mesajı veren Yıldız, “Liderimiz, Genel Başkanımız Özgür Özel bizlere güllerle dolu bir yol vadetmedi. Bizler bu yolun dikenli olduğunun farkındayız. Baskıya, zulme rağmen ahlaki üstünlük bizlerdedir. Boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


Parti yönetimine desteklerinin tam olduğunu dile getiren Yıldız, “Tüm manipülasyonlara karşı Genel Başkanımız Özgür Özel’in alacağı her kararın arkasındayız, onun yanındayız ve bizler ona inanıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte bu karanlığı sona erdireceğiz, halkın iktidarını hep birlikte kuracağız” dedi.
Yollarında umutsuzluğa yer olmadığını belirten Yıldız, “Bizim yolumuzda umutsuzluk yok. Biz halka umut olmak üzere yola çıktık” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi’nde toplantıların sürdüğünü aktaran Yıldız, “Değerli demokrasi savunucuları, Genel Başkanımız Özgür Özel ve Merkez Yönetim Kurulumuz toplantıdadır. Genel Başkanımızın ya da yetkililerin yapacağı açıklamayı buradan sizlerle paylaşacağız” dedi.


Vatandaşlara çağrıda bulunan Yıldız, “O ana kadar burayı terk etmiyoruz. Hatta her birinizden ricam tüm Malatya’yı buraya çağırıyoruz. Gün demokrasiye, gün Cumhuriyet Halk Partisi’ne, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” diye konuştu.

ETİKETLER: Yıldız:, Karar, Türkiye, Demokrasisine, Yapılmış
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30