Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" dedi.Gaz...
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" dedi.
Gazi Üniversitesi 97’nci Yıl En Başarılı Tez Yarışması Ödül Töreni rektörlük binası Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül töreni çerçevesinde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Bilişim Enstitüsünde değerlendirilerek ilk üçe giren tezler ödül aldı. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, başvuru yapan tezlerin enstitü tarafından titizlik ve özveriyle değerlendirildiğini belirterek, "Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerle tanımlanan tüm tezler özeldir, tektir, değerlidir ve ödül olmaya layıktır. Ancak bir yarışma varsa orada derecelendirme yapılması kaçınılmazdır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize ve danışmanlarına katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Gazi Üniversitesi ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur"
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu’da çok sayıda üniversitenin kuruluş sürecinde Gazi Üniversitesinin önemli bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz verilen eğitimin niteliği, üniversite sektör iş birliğindeki gücü, ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yeri gibi kriterler dikkate alınacak olursa 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ilk 10 araştırma üniversitesinden biri olmuştur. Bugün araştırma üniversitelerimizin sayısı vakıf üniversitelerimizle birlikte 23’tür. Gazi Üniversitesi bunlar arasında müstesna yerini korumaktadır" ifadesini kullandı.
"Üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz"
"Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir" bilgisini paylaşan Özvar, şunları söyledi:
"Bunlar özellikle son 20 yılda yükseköğretime yapılan büyük yatırımların bir neticesidir. Yükseköğretim Kurulu olarak son yıllarda en fazla ehemmiyet verdiğimiz konuların başında sahip olduğumuz bu büyük kapasitenin kalitesini artırmak gelmektedir. Bu bakımdan nitelikli bilimsel yayınların sayısını artırmak, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını yükseltmek, ülkemizin sosyal, ekonomik ve endüstriyel gelişme için ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Bu doğrultuda üniversitelerimizin kalite süreçlerini çok yakından takip ediyoruz ve üniversitelerimizi bu gayretleri sebebiyle destekliyoruz."
Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdim edildi. Ardından salonda bulunan katılımcılar ve öğretim üyeleriyle birlikte aile fotoğrafı çekildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansmanı ve uluslararası iş birlikleriyle yürüttüğü "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi" kapsamında DİGEM’de düzenlenen temel bilgisayar eğitimini tamamlayan gençlere katılım belgeleri verilirke
Manisa’nın Salihli ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen Salihli Eğitime Destek Projesi çerçevesinde, Ova Küme Evleri İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan resim atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış programına Kaymakam Ali Güldoğan, Be
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında sahnelenen ’Analar ve Vatan’ konulu drama izleyenleri bir yandan duygulandırırken bir yandan da gururlandırdı.18 Mart Çanakk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) tarafından düzenlenen ‘LEE Bilim Söyleşileri’ etkinliği kapsamında matematiğin bilimsel çalışmalar ve günlük yaşam içerisindeki yeri OMÜ Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı öğ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene
Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)
Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E
Elazığ’da, makas atan araç kamerada
Bakan Gürlek: "Eskişehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı"
03ABD ordusu, İran’ın tek yönlü saldırı İHA’larını vurdu
04Tarlaya giren otomobil ağaca çarptı, sürücü gözyaşlarını tutamadı
05Aksaray’da hafif ticari araç takla attı: 2 ağır yaralı
06İran’ın son füze saldırıları İsrail’deki birçok bölgede maddi zarara yol açtı
07Tekirdağ’da takside yolcu dehşeti: Şoförü omzundan bıçakladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük