MENÜ

Yunusemre 100. Yıl Meydanı Atatürk heykeliyle taçlandı

Yunusemre Belediyesi’nce 100. Yıl Meydanı’na konumlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin açılışı törenle yapıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban heykel belediyeciliği değil, insan odaklı belediyecilik yaptıklarını belirt...

Yayınlanma: 10 Aralık 2024 12:28 Güncelleme: 05 Eylül 2025 19:20
Yunusemre 100. Yıl Meydanı Atatürk heykeliyle taçlandı

Yunusemre Belediyesi’nce 100. Yıl Meydanı’na konumlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin açılışı törenle yapıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban heykel belediyeciliği değil, insan odaklı belediyecilik yaptıklarını belirterek, “Hiçbir güç Atatürk’ü halkın gönlünden söküp atamadı, atamayacak” dedi.
Yunusemre Belediyesi 100. Yıl Meydanı’na konuşlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın ev sahipliğinde yağmur altında gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala, “Uzun yıllardır bu kentte Atatürk heykeli, büstü açılışına hasret kalmıştık. Anıt Atatürk’ün 10 Ekim 1925’te Manisa’ya ziyaretinde giydiği kıyafetten esinlenerek yapılmıştır. Bizler Atatürk’ün yolundan gitmeye ant içmiş insanlarız. Atatürk’ün yolu bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yoludur. Bir takım insanlar para harcanmasını gerekçe göstererek ‘işte bunlar anıt yapıyor’ diyeceklerdir. Onların amacı harcanan para değil; Atatürk’e karşı görüşlerini açıklamaktır. Biz Atatürk’ün askerleriyiz demeye, diyenleri korumaya devam edeceğiz. Manisa’ya bu anıtı kazandırmaktan çok mutluyum” diye konuştu.
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, “Bu açılışı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin yıldönümünde yapıyoruz. Bana göre insan haklarının en büyük savunucusu kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Neden derseniz Türk toplumunu tebadan çıkartıp yurttaş bilincine eriştirdiği, kadın yurttaşlara birçok Avrupa ülkesinden önce 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme başta olmak üzere siyasi haklarını verdiği, tüm dünyayı ilgilendiren savaşlarda ‘Yurtta barış, dünyada barış’ dediği, cumhuriyeti kurup kimsesizlerin kimsesi yaptığı içindir" dedi.

“Heykel belediyeciliği değil insan odaklı belediyecilik yapıyoruz”
Heykel belediyeciliği yaptıkları yönündeki eleştirilere de yanıt veren Başkan Balaban şöyle dedi: “Heykel belediyeciliği değil, insan odaklı belediyecilik yapıyoruz. Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyesi ile birlikte insanlara dokunuyoruz. Onların sorunlarına çözüm buluyoruz. Devasa yapılar yapıp 3-5 kişiyi zengin etmek yerine tüm artı değeri tabana yayıyoruz. Halkla paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu heykelin yapılışında belediyemizin ciddi bir ekonomik masrafı olmadı. Bu güzel heykeli Mustafa Pala ve arkadaşları hediye etti. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum ama harcamamız gerekseydi ne olursa olsun Atatürk heykeli için gerekeni harcardık. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın. Heykeli konuşlandırdığımız alana 100. Yıl Meydanı diyorsunuz. 100. Yıl’a Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde geliyorsunuz ama Atatürk’ü atlıyorsunuz. Yıllar de geçse yüzyıllar da geçse Atatürk bu milletin kalbinde yaşamaya devam edecek. Hiçbir güç onu halkın gönlünden söküp atamadı, atamayacak.”

"Atatürk’ü yaşatmaya devam edeceğiz"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de, “31 Mart’ta bir değişim gerçekleşti, hep söyledik ki bu değişim bir isim değişikliği değildir bir fikri değişimi diye. Artık Manisa’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı fısıltılarla değil, haykırılarak her yerde söyleniyor ve söylenmeye de devam edecektir. Heykelimizden veya Atatürk’ün adından rahatsız olanlar varsa daha çok rahatsız olacaksınız çünkü Gazi Mustafa Kemal’in askerleri Manisa’nın her yerindedir. Atatürk’ü sadece heykellerle değil ilkelerinde inkılaplarında ve her şeyden önemlisi cumhuriyete sahip çıkan insanlar olarak yaşatmaya devam edeceğiz. Kalbimizdeki Atatürk sevgisi asla tükenmeyecektir. Bunu tükenmesini bekleyenler hüsrana uğrayacaktır. Artık bu meydanda ve ülkemin tüm meydanlarında Atatürk’ün askerleri bu fikrin takipçisi olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından heykelin açılışı davetlilerle birlikte yapıldı. Tören sonunda Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala ve Heykeltıraş Nusret Demir’e teşekkür plaketi verildi.
Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP İl Başkan Yardımcısı Sercan Bozyaka, başkan yardımcıları, sivil toplum kurtuluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yunusemre 100. Yıl Meydanı Atatürk heykeliyle taçlandıYunusemre 100. Yıl Meydanı Atatürk heykeliyle taçlandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30