Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 Anne ve kızı feci kazada hayatını kaybetti08:18 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/...08:15 6 ilde düzenlenen "MAHZEN-35" operasyonlarında; Antalya’da Engin Tatar, Bal...07:52 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterilerinde gözaltı sayısı bin...07:30 Konyaspor’da Ali Çamdalı dönemi04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...
Türkiye 24 Mart 2017 - 19:08 Yorum: 0

Yüzbaşıdan albaylara ’emri ben mi verdim’ tepkisi

Bolu'da, 3'ü tutuklu 10 askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasının bugün görülen duruşmasında tanık olarak dinlenen Albay Cahit Tirindaz ve Albay Aziz...

Yüzbaşıdan albaylara ’emri ben mi verdim’ tepkisi

Bolu'da, 3'ü tutuklu 10 askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasının bugün görülen duruşmasında tanık olarak dinlenen Albay Cahit Tirindaz ve Albay Aziz Çetinkaya'nın ifadelerine tepki gösteren tutuklu sanık Yüzbaşı Nuri Kıyak, "Koca koca albaylar yalan söylüyor. Ben mi verdim bu zıkkım emri" dedi.

Bolu'da, eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı ve sözde "Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı" Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak'ın tutuklu ve 7 askerin de tutuksuz olarak yargılandığı FETÖ/PDY davasının ikinci duruşması yapıldı. 15 Temmuz günü Bolu 2. Komando Tugay Komutan vekili Albay Cahit Tirindaz, Albay Aziz Çetinkaya ve eski Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya tanık olarak dinlendi.

Duruşmada ilk olarak dinlenen eski Tugay Komutan vekili Albay Cahit Tirindaz, mahkeme başkanının, "neden gece 03.00'a kadar tugaya gitmediniz" sorusuna, "Ben birliğin dışarı çıkmasını engellerdim. Bu yüzden İsmail Güneşer'in beni emrine uymadığım için derdest ettirmesinden korktum" şeklinde cevap verdi.

"Hakkımı helal etmiyorum"

Tirindaz ve Çetinkaya'nın ifadelerinin ardından eski Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'nın dinlenmesine geçildi. Kızılkaya'nın ifadesinin ardından söz alan tutuklu sanık Yüzbaşı Nuri Kıyak, 15 Temmuz gecesi 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda KOKTOD düzeninin kurulması emrini kimsenin üstlenmemesine tepki göstererek, "Burada koca koca albaylar geliyor ifade veriyor. Hiçbirisi de bu emri ben verdim demiyor. Bu zıkkım emri yüzbaşı olarak ben mi verdim? Hiçbirisine hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber