Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 23:03 Yorum: 0

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

81 ilden 162 şehit annesi, kız kardeşi ve eşi, "Son Mektup" filminin galasına katıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

ÇANAKKALE (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından Çanakkale'de düzenlenen etkinliğe 81 ilden 162 şehit annesi, kız kardeşi ve eşi katıldı.

Bakanlığın hazırladığı, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 100. yılında şehit anneleri, şehitler diyarı Çanakkale'de buluşuyor" programı kapsamında Çanakkale Boğazı'nda gemiyle gezerek şehitliği gören grup, daha sonra "Son Mektup" filminin galasına ve kendileri için düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ebubekir Şahin, bakanlığın bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinlikleri devam ettireceğini belirtti.

AK Parti hükümeti döneminden itibaren şehit ve gazi aileleri için daha fazla imkanın sunulduğunu ve daha fazla etkinliğin yapıldığını vurgulayan Şahin, "Vatanımız, milletimiz için böyle önemli günlerde asıl şehit aileleri ve gazilerin olması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla 4 bin 325 şehit yakını ve gazinin atamasının gerçekleştiğini hatırlatan Şahin, yeni çalışmaların da yapılmaya devam ettiğini dile getirdi.

Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım, şehit yakınlarını ağırlamaktan şeref duyduklarını belirterek, "81 ilimizden gelen siz şehit annelerimiz ve şehit eşlerinin burada olması Çanakkale'ye ayrı bir güzellik katmış ve adeta havasını değiştirmiştir" diye konuştu.

Çanakkale'de tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak, şehitleri anmak için bir araya gelindiğini vurgulayan Ayrım, şunları kaydetti: 

"18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilmeyeceğinin, Türk vatanının parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar iftihar etse yeridir. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir. Bugün kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür."

Çanakkale Zaferi gibi bir zaferin başka milletlere nasip olmadığını dile getiren Ayrım, "Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir" ifadesini kullandı.

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat ise "Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümündeki coşkulu kutlama programlarına şehit yakınlarımızı dahil etmek, bu manevi atmosferden yararlandırmak istedik" dedi.

Konuşmaların ardından Ayrım, Şahin'e etkinliğin düzenlenmesine sağladıkları katkılar nedeniyle teşekkür edip, Bakan Ayşenur İslam'a iletilmek üzere hediye takdim etti.

Ayrıca Şahin, şehit annesi, kız kardeşi ve eşlerini temsilen Hayriye Leven'e, Ayrım ise gaziler adına Nejdet Erdinç'e, Bakan İslam adına çiçek takdim etti.

Tören sonunda şehit yakınları tarafından yazılan şiir okundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber