Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Ekim 2014 - 16:08 Yorum: 0

26. Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları

100 teknenin katıldığı yat yarışları, Bodrum açıklarında rüzgarın yetersiz olması nedeniyle geç başladı

26. Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları

MUĞLA (AA) - 26. Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları, başladı.

Havanın durgun olması nedeniyle yarışa katılan yelken sporcuları, Kara Ada açıklarında uzun süre rüzgarın çıkmasını bekledi. Yelkenler rüzgar alamayınca yarış iki saat ertelendi.

Bu süreyi değerlendirmek isteyen bazı yarışmacılar, oltayla balık avladı. Yarışlar sırasında deniz kızını simgeleyen bir manken de sürat botuyla yarış teknelerini dolaşarak yarışmacılara başarı diledi.

Yarışlar, yaklaşık 2 saatlik gecikme ile yeterli rüzgarın çıkmasıyla başlatıldı.

Yarışlar hakkında gazetecilere bilgi veren Bodrum Cup Yarışları Komite Başkanı Erman Aras, rüzgarın az olması nedeniyle yarışları geç başlattıklarını söyledi.

Aras, 100 teknenin katıldığı yarışlarda ilk olarak ahşap olmayan yatların startının verildiğini, daha sonra ahşap teknelerin startının verileceğini kaydetti.

Teknelerden 67'sinin yarışçı teknesi olduğunu anlatan Aras, "İlk etabımız Bodrum-Bodrum etabı olacak. Yarış, Kalimnos-Leros, Yalıkavak-Bodrum etapları ile sona erecek. Bu yıl yine çok zevkli bir yarış olmasını bekliyoruz. Artık 'Akdeniz'de biz de varız' diyen guletler, yelkenlerini yeniledi" dedi. 

Aras, yat yarışlarının dışında etkinliklere çeşitlilik kazandırmak amacıyla yemek, fotoğraf çekme yarışmaları gibi etkinlikler de yapacaklarını anlattı.

Yarışlarda, engelliler için hazırlatılan bir tekne de denize açıldı. Teknede bulunan engelliler, yarışmaları denizden izleme fırsatı buldu. 

Öte yandan eylül ayından bu yana Bodrum Limanı'nda demirli bulunan Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 110 metre uzunluğundaki mega lüks motor yatı "Radiant" da limandan çıkarak yarışların yapıldığı alana demirledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber