Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Nisan 2015 - 15:08 Yorum: 0

5 Nisan Avukatlar Günü

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, kent meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hukuk devletinin olmazsa...

5 Nisan Avukatlar Günü

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, kent meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulunun yargının bağımsız, adil ve liyakate dayalı olması olduğunu söyledi.

Bu ilkelerin,  toplum nazarında kamu vicdanı olarak tezahür ettiğini belirten Bozkurt, şunları aktardı:

"Yargının kurucu bir unsuru olarak hakimler, savcılar ile yan yana yer alan avukatların ve savunmanın da kurumsal temsilcisi olan baroların da denetim görevlerinin bulunduğu ileri demokrasilerde tartışmasız kabul edilmektedir. Avukatlık, yalnızca duruşmalarda temsil görevinin yerine getirilmesinden ibaret olmayıp, hukukun üstünlüğü ve adalete sundukları katkıları nedeniyle bu denetim çarkının en önemli dişlilerinden biridir. Bu nedenle tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyor, İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan savcımıza da Allah’tan rahmet diliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber