Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ZONGULDAK (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Yalçıner, mesajında, kadın...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ZONGULDAK (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yalçıner, mesajında, kadın cinayetleri ve çocuk ile kadın istismarının toplumun kanayan yarası olduğunu belirtti.

Temsilde ve istihdamda adil davranılmasını, kadın ile erkeğin birlikte omuz omuza hareket etmesini istediklerini vurgulayan Yalçıner, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü, kadın ile erkek bir bütündür, ikisinden biri olmazsa diğeri eksik kalır. Tarihi onurla, gururla dolu Türk kadını bugün acılarla karşı karşıya. Oysaki Türk toplumu tarihinde çocuk ve kadın hakları ile ilgili çok önemli düzenlemeler yapmış, çağdaş olan toplumlardan çok daha ileride atılımlar gerçekleştirmiştir. Bugünkü gelinen noktada kadınlarımız için çıkarılan yasalar ve kanunlar uygulanmamakta, hatta ellerinden alınmak istenmektedir. Kadının cinsel bir meta haline dönüştürüldüğü, kadının yok sayıldığı, fiziki ve psikolojik şiddetin arttığı, temsilde ve istihdamda yeterince yer bulamadığı bir toplumda ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz kadınlar olarak her alanda olmalıyız. Özellikle temsil noktalarında olmamız çok önemli. Hak ve hukukumuzu bilerek kendimiz korumalı ve savunmalıyız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber