Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kafkas Üniversitesi öğrencileri, kadına şiddeti, kardan yaptıkları heykellerle kınadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KARS (AA) - Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, kadına şiddet eylemleri kınandı.

Öğrencilerin motivasyonunu sağlamak ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla Sarıkamış Meslek Yüksekokulu bahçesinde program düzenlendi. Atlı kızak gösterisinin yapıldığı programda, öğrenciler ve öğretim elemanları kartopu oynadı.

Programda, öğrenciler, kadına şiddeti kardan yaptıkları heykellerle kınadı. Şiddet gören bir kadın birinci seçildiği etkinlikte konuşan KAÜ Öğretim Görevlisi Murat Kılıçbey, karın güzelliklerini öğrencilerle yaşamak istediklerini belirtti.

Kılıçbey, hazırladıkları etkinliğin öğrencilerin hafızalarında iz bırakmak ve Sarıkamış algısını canlı tutmak için önemli olduğuna değinerek, "Bu yıl karın bol olması etkinliğimizi de anlamlı kıldı. Bundan sonra bu tür etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Öğretim elemanı Yüksel Koçak da kadına şiddet olaylarının yaşanmamasını arzuladıklarını bildirerek, "Kadınlara şiddet uygulayanları Sarıkamış Meslek Yüksekokulu olarak yaptığımız kardan kadın heykeliyle temsili olarak lanetliyoruz. Kadınlara kötü davranışta bulunanların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. Öğrencilerimizin bu tepkisini de son derece anlamlı ve yerinde buluyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber