Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Ağustos 2014 - 18:41 Yorum: 0

AA Genel Müdürü Öztürk'ten Netayahu'ya mektup

AA Genel Müdürü Öztürk, Netanyahu'ya hitaben yazdığı mektupta, "Görevimiz Gazze’de olup bitenleri dünya kamuoyuna ulaştırmaktır. Tüm bunlardan dolayı hükümetinizi kınıyoruz" dedi.

AA Genel Müdürü Öztürk'ten Netayahu'ya mektup

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya hitaben yazdığı mektupta, 'Bizlerin ve bütün meslektaşlarımızın görevi Gazze’de haberleri dünya kamuoyuna ulaştırmaktır' ifadesini kullandı.

Mektubuna, 'Sayın Netanyahu' diye başlayan Öztürk, İsrail ordusunun 7 Temmuz 2014'ten bu yana yürüttüğü Gazze savaşında, bugüne kadar, 8 gazetecinin öldüğünü, 14 gazetecinin yaralandığını bildirdi.

Yine gazetecilere ait 13 evin bombalandığını, basın mensuplarının araçları ile 14 basın merkezinin saldırıların hedefi olduğunu anımsatan Öztürk, saldırılardan Anadolu Ajansı muhabirleri ile Gazze bürosunun da payına düşeni aldığını belirtti.

Kemal Öztürk, şunları kaydetti:

'Birleşmiş Milletler öncülüğünde 1 Ağustos 2014'te varılan 72 saatlik ateşkesin ilk saatlerinde, Han Yunus'ta vazife oluşturan ekibimize askerlerinizce ateş açıldı, bir kameramanımız elinden yaralandı. Daha kötüsü, habercilerimize hedef gözetilerek tanktan açılan ateşten arkadaşlarımız son anda kurtuldular.

Geçtiğimiz hafta arasında de kameramanımız Enes Ebu Muaylık, vazifesini yaparken, hedef gözetmeksizin açılan ateş neticesinde ayağından ağır bir biçimde yaralandı. Bu arkadaşımızın tedavisi halen İstanbul’da devam ediyor lakin yaranın büyüklüğü, kalıcı hasara yol açacak türdendir.

Gazze ofisimiz, uyarılar üzerine bir diğer yere taşınmış, yeni yerin koordinatları yetkili birimlerinize ulaştırılmış lakin füzelerinizin hedefi olmaktan kurtulamamıştır.'

'Gazze'de vazife oluşturan gazetecilere sık şekilde 'bölgeyi terk edin' uyarıları yapmanız da üstünde durulması gereken bir diğer noktadır' görüşünü dile getiren Öztürk, 'Tüm bunlardan ötürü Hükümetinizi kınıyoruz' ifadesine yer verdi.

Uluslararası anlaşmaların, gazetecilerin harp esnasında her halükarda korunması gerektiğini fazla fazla açık bir biçimde ortaya koyduğunu vurgulayan Öztürk, 'Bizlerin ve bütün meslektaşlarımızın görevi Gazze’de haberleri dünya kamuoyuna ulaştırmaktır' değerlendirmesinde bulundu.

AA Genel Müdürü Öztürk, mektubuna şöyle devam etti:

'Gazze'de tanık olduğumuz şey; sivillerin, bayanların ve çocukların ayırım olmaksızın öldürülmesidir. Hastanelerin, ibadethanelerin ve okulların bombalandığı bu insanlık ayıbını bütün gerçekleriyle dünyaya duyurmaya kararlıyız.

Sizden, gazetecilere yönelik şiddet ve saldırgan uygulamalarınıza son vermenizi, bütün sorumluları açık bir biçimde cezalandırmanızı ve basının özgürce işini yapmasını sağlamanızı istiyoruz. Aksi takdirde uluslararası yasa nezdinde sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatırız.'

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber