Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi ve Malatya merkezli Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin ortak organizasyonu ile...
Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi ve Malatya merkezli Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin ortak organizasyonu ile Yeşilyurt Belediyesi Şelale tesislerinde iftar programı düzenlendi.
Yoğun katılımın olduğu iftar programında bir konuşma yapan Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer, katılımcıların Ramazan aylarını tebrik ettikten sonra organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanına teşekkür etti.
Dernek çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Sezer, "Yapılacak her etkinliklerde Malatya" da Arapgir" in varlığını hissettirmek istiyoruz, bu konuda yetkililerden ve hemşehrilerimizden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Arapgir'in son dönemde tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, ürünüyle konuşulur bir ilçe haline geldiğini kaydeden Cömertoğlu, "Bizler ecdat yadigarı tarih mirasımızı ayağa kaldırıyoruz, bunların hepsini projelendirerek bir fonksiyon yüklüyoruz, kültürümüzü yaşatmak için önemli adımlar attık. Atamaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Arapgir'in milli içeceği olan reyhan çayı ve şerbetini de tanıtan Cömertoğlu, reyhanın diğer ürünleri ve ekim alanları hakkında bilgiler verdi.
Başkan Cömertoğlu, adrese dayalı nüfus sisteminin kendilerine sıkıntı yaşattığını da kaydederek, "11 bin nüfusa gelen payla 40 bin insana hizmet veriyoruz, biz bu nüfusla belediye hizmetlerini yaparken zorlanıyoruz. Hekim alırken, öğretmen isterken, yol yapımı talep ederken tabela nüfusu baz alınmaktadır. Bunun çözümü de il dışında yaşayan Arapgirli hemşehrilerimizin ikinci adreslerini Arapgir'e alınması ile mümkün olacaktır. Ben bu konuda özveride bulunulmasını istiyorum" diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Salih Sak da, gurbette bulunan Arapgirlilere seslenerek "Arapgir'e daha iyi hizmet yapılabilmesi için, hemşehrilerimizin ikinci ikamet adreslerini mutlaka Arapgir'e aldırmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
İftar programına Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ve ile çok sayıda vatandaş katıldı.


İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu hareketlenmeye başlarken, artan hayat pahalılığı evlilik hazırlığı yapan çiftlerin planlarını değiştirdi. Geçmiş yıllarda aylar öncesinden başlayan düğün alışverişleri ve hazırlıklar, bu yıl yerini daha kontr
Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte sivrisinek sorunu yeniden gündeme geldi. Özellikle akşam saatlerinde yaşam alanlarında yoğun şekilde görülen sivrisineklere karşı birçok kişi kimyasal ürünler yerine doğal yöntemleri tercih ediyor. Uzmanlara g
İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, konvoyun sadece bir yolculuk değil, bir vicdan hareketi olduğu vurgulanarak, toplumun her kesiminden mesleki ve teknik uzmanlığı olan gönüllülere çağrıda bulunuldu. Çağrının şehir şehir, köy köy yayılması gerektiğ
Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, ABD/işgalci rejim-İran savaşı ve barış müzakereleri, işgalci rejimin Filistin toprakları başta olmak üzere bölgedeki saldırganlıkları ile küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı. TBMM Başkanı Kurt
Adını Yunanca Ω (omega) harfinin şekline benzemesinden alan omega blokajı, iki düşük basınç sistemi arasında sıkışıp kalan güçlü bir yüksek basınç alanı nedeniyle oluşuyor. Uzmanlara göre bu sistem, normal şartlarda hava olaylarını batıdan doğuya taşıyan
Yahudi çeteler, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinin Yatta beldesinde Filistinlilere ait evlere ve tarım arazilerine saldırı düzenledi. Yerleşim karşıtı aktivist Usame Mahamra'nın aktardığına göre, silahlı Yahudi çeteler Yatta'nın
Konya’da toplu ulaşım altyapısını güçlendirecek Stadyum–Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Projenin 1. etabı kapsamında gerçekleştirilen raylı sistem ve altyapı çalışmaları nedeniyle Şehit Burak Aydoğan Caddesi–Şehit Bayram Olgu
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonların İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları iş birliğiyle gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklam
Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
03İşgal rejimi, Batı Şeria'da yüzlerce dönümlük araziyi gasp etti
04HAMAS: Mladenov israilin pozisyonunu dile getiriyor
05Antalya'da asayiş uygulamalarında 576 aranan şahıs yakalandı
06Yalova'da 13 bin 904 uyuşturucu hap ele geçirildi
07Tarım ve Ticaret Bakanlıklarından ortak değerlendirme toplantısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük