Türkü Festivalinin yapılmasını istediler, Resmi Kurumların kapatılmasına tepki gösterdiler
MALATYA GÜNCEL - Ankara Arguvanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Danışma Kurulu toplanarak bu yıl yapılmaması kararlaştırılan Türkü Festivalinin yapılmasını istediler.
Ankara’daki Dernek Merkezinde Dernek başkanı Asım AYDOĞDU'nun açılış konuşmasıyla başlayan ve 18 kişinin katıldığı toplantıda Arguvan'ı ve Ankara Arguvanlılar Derneği'ni ilgilendiren konular görüşüldü ve tartışıldı.
Başkan Asım AYDOĞDU, geçtiğimiz hafta Arguvan'da düzenlenen Arguvan İlçe Çalıştayı hakkında Danışma Kurulu'nu bilgilendirildi. Çalıştay'da gündeme getirilen ana başlıklar değerlendirildi ve ilgili konularda Ankara Arguvanlılar Derneği'nin üzerine düşen her türlü desteğin verilmesine karar verildi.
Toplantının en önemli başlığı Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'nin 2013 yılında düzenlenmeme ihtimali oldu. Danışma Kurulu üyeleri, 10 yıldır düzenli olarak yapılan Türkü Festivali'ne ara verilmesinin Arguvan'a zarar vereceğini belirttiler ve küçük çaplı da olsa Festival'in bu sene de düzenlenerek devamlılığın sağlanması gerektiğini konusunda görüş birliğine varıldı. Bu konuda, daha önce yapmış olduğu etkinliklerle kendisini ispatlamış olan, Ankara Arguvanlılar Derneği'nin öncülük yapmasına, Arguvan Kaymakamlığı ile Arguvan Belediyesi nezdinde gerekli girişimlere başlanmasına ve ilk olarak Arguvan Belediyesi'ne resmi bir başvuru yapılmasına karar verildi.
Toplantının diğer bir konusu ise Arguvan'da kapatılan kamu kurum ve kuruluşları oldu ve bu konu hakkında neler yapılabileceği konuşuldu. Adliye ve Askerlik Şubesi'nden sonra Türk Telekom Müdürlüğü'nün de kapatılması tehlikesi bulunduğu; bu gidişle Arguvan'da devlet kurumunun kalmayacağı ve Arguvan'ın ilçe statüsünün tehlikeye gireceği vurgulandı. Kapatılan ve kapatılma tehlikesi bulunan kurumlar hakkında neler yapılabileceği değerlendirildi ve Arguvan'daki kurum ve kişilerin de bu çalışmalara destek vermesi gerektiği belirtildi.
Toplantıda son olarak, Akören Köyü yakınlarında faaliyete geçmesi planlanan bakır madeni değerlendirildi. Bu konuda daha önce kurulan komisyonun ÇED Raporu hakkında bir çalışma yapmasına ve bu rapor doğrultusunda gerekli adımların atılmasına karar verildi.
Danışma Kurulu toplantısının her ay düzenli olarak yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdirildi.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
BM: Gazze'deki sınır kapılarının kapalı kalmasından derin endişe duyuyoruz
Ebola salgını yayılıyor: Kongo'dan sonra Uganda'da vaka sayısı artıyor
03İstanbul'da tek katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
04Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza
05Gaziantep'te düğün dönüşü kaza: Ölü ve yaralılar var
06Gazze'de katliam sürüyor: 7 Filistinli şehit oldu
07Trump: İran ile savaşın yeniden başlamasını beklemiyorum
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük