Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 20 Ağustos 2014 - 16:14 Yorum: 0

Barcelona CAS'a başvuracak

İspanyol kulübü Barcelona, FIFA'nın transfer yasağı kararı için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne itiraz edecek.

Barcelona CAS'a başvuracak

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Katalan ekibi, bu vakte kadar 'örnek bir model' şekilde övündüğü 'La Masia' adlı altyapı spor okulunu hedef aldığını öne sürdüğü FIFA'nın '2015 yılının ocak ayındaki ara transfer ve haziran ayında başlayacak yaz zamanında transfer yapamaz' yönündeki kararına karşı hukuki mücaelesini sürdürecek.

18 ıslak altı oyuncuların transferi ve kaydında kural ihlali yaptığı gerekçesiyle transfer yasağı getirilen Barcelona, FIFA Temyiz Kurulu'na yaptığı itirazın reddedilmesinden sonra CAS'a gideceklerini bildirerek, 'Barcelona, dünya çapında tanınan ve akademik, insani, sportif açıdan misal alınan Masia ruhuna yönelik bu karar meselesi için hemfikir olamaz' ifadesini kullandı.

Barcelona kulübü temsilcileri, FIFA Temyiz Kurulu'nun kararı açıklanmadan önce dün İsviçre'nin Zürih kentine gitmiş ve 4 saat süren bir toplantıda FIFA yetkililerine karşı La Masia'nın çalışmalarını savunmuştu.

Bu arada basın toplantısı düzenleyen Barcelonalı futbolcu Javier Mascherano, FIFA'nın kararına ilişkin sorular üstüne şunları söyledi:

'Yorum yapmak için aşırı duygulu bir konu. Yasalarla ilgili bir konu. Biz futbol oynuyoruz ve bize bu nedenden nakit ödüyorlar. 4 yıldır formasını giydiğim bu kulüp için La Masia'daki çocuklara aşırı iyi davrandığını söyleyebilirim. Bu 4 yılda aşırı çok çocuk geldi, geçti ve burada oynayabilmek için enfazla oyunlarını sergilemeye çalıştılar. Yapacağım yorum bundan ibaret. Bundan sonrası hukuki meseledir ve duygulu bir konu olduğundan bilmeden konuşulmaz.'

ETİKETLER: Barcelona CAS , Başvuracak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber