Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

"Barut kokusu yerine barışı teneffüs etmek istiyorlar"

Hükümetin üzerinde çalıştığı çözüm süreci ve bu alanda ortaya konulan uygulamalarla rahatlayan Güneydoğu halkının barış umudu her geçen gün artıyor

'Barut kokusu yerine barışı teneffüs etmek istiyorlar'

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlar, barış sürecinde mutlu sona ulaşılacağına inanıyor.

Hükümetin üzerinde çalıştığı çözüm süreci ve bu alanda ortaya konulan uygulamalarla rahatlayan bölge insanının barış umudu her geçen gün artıyor. Dolmabahçe'deki görüşmede PKK'ya silah bırakma çağrısının yapılması da başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bölgedeki tüm etnik unsurlardan destek gördü. 

Uzun yıllar terör olayları nedeniyle ekonomik ve sosyal anlamda zarar gören esnaf ise olumlu atmosferi yavaş yavaş hissetmeye başladı. 

Adı çatışma ve gerginlikle anılan bölge insanı, oluşan huzur ortamının devam etmesini ve silahların sonsuza dek bırakılmasını istiyor.

- "Bu yoldan döneni tarih ve millet affetmez"

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyledi.

Bölge halkının barıştan başka bir şey beklemediğini aktaran Öncel, süreçte mutlu sona yaklaşıldığına inandığını ifade etti.

Öncel, süreçten vazgeçeni ise tarihin affetmeyeceğini vurguladı.

Barıştan başka bir şey düşünmedikleri anlatan Öncel, şunları kaydetti:

"Herkesin büyük umut bağladığı süreçte hiç kimse çatışma ortamına dönmeyi arzulamıyor. Bu yoldan döneni tarih ve millet affetmez. Çünkü bizler çatışma ortamında büyüdük. Dolayısıyla artık gözyaşlarının bir an önce bitmesini istiyoruz. Çocuklarımıza en büyük sermaye olan barışı miras bırakalım. Dağlarımızda barut kokusu yerine barışı teneffüs etmek istiyoruz."

Savaşın kazananının olmayacağını anlatan Öncel, bölge halkının barıştan başka şansının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Şanlıurfa'da yaşayan Adil Zencirkıran da en kötü barışın savaştan çok daha iyi olduğunu belirterek, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Nazım Belkız ise Kürtlerin çoğunluğunun barış istediğini ancak az sayıdaki provokatörün huzuru bozmaya çalıştığını savundu.

Barış için niyetlenenlere Allah'ın yardım edeceğine inandığını ifade eden Belkız, "İş yerlerini ateşe veriyorlar, bunlar doğru şeyler değil. Bölge insanı barış ve huzuru istiyor. Yeter artık kan dökülmesin" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber