Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 07 Aralık 2016 - 11:03 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Önemli olan finansal kaynakların yastık altında değil, sistemde olması"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek döviz bozdurma kampanyalarına ilişkin olarak, "Bizim için önemli olan ülkenin finansal kaynaklarının yastık altında...

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'Önemli olan finansal kaynakların yastık altında değil, sistemde olması'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek döviz bozdurma kampanyalarına ilişkin olarak, "Bizim için önemli olan ülkenin finansal kaynaklarının yastık altında değil sistemde olması. Yani vatandaşın tercihlerine saygılıyız. Vatandaş yeter ki kaynağını atıl tutmasın, yastık altında tutmasın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kredi Garanti Fonu A.Ş.'ye sağlanacak hazine desteğine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. arasında imzalan protokol nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, "döviz bozdurma" kampanyalarını değerlendirerek, "Bizim için önemli olan ülkenin finansal kaynaklarının yastık altında değil sistemde olması. Bizim için en kritik değişken bu. Yani vatandaşın tercihlerine saygılıyız. Vatandaş yeter ki kaynağını atıl tutmasın, yastık altında tutmasın. Bu altın için de geçerli, döviz için de. Önemli olan sisteme girmesi ve sistem üzerinden bunu reel sektöre kanalize etmesi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın döviz bozdurma kampanyalarına ilişkin açıklamalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Merkez bankamız dün netti. Söylediği şey şu. Liradaki değer kaybı zamanla enflasyona yansıyor onu kast etti herhalde. Burada para politikası duruşunu ona göre belirleyecek. Merkez Bankası bağımsız bir kuruluş, benim para politikasına ilişkin yorum yapmam doğru olmaz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber