Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Nisan 2014 - 16:18 Yorum: 0

Batı Karadeniz'de fındığın kilogramı 11 liraya çıktı

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu:

Batı Karadeniz'de fındığın kilogramı 11 liraya çıktı

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Doğu Karadeniz'deki don nedeniyle fındık bahçelerinin yüzde 60'ının zarar görmesinin fiyatları arttırdığını belirterek, "Batı Karadeniz'de 50-55 randıman fındığın kilogramı, 10 ile 11 lira arasında değişiyor" dedi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının bu yıl tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştığını söyledi.

Marttaki don olaylarının ardından fiyatların aniden arttığına dikkati çeken Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Doğu Karadeniz’de don nedeniyle fındık bahçelerinin yüzde 60’nın zarar görmesi, fiyatların yükselmesine neden oldu. Batı Karadeniz'de 50-55 randıman fındığın kilogramı, 10 ile 11 lira arasında değişiyor. Fiyatlar ileri ki günlerde daha da artabileceği tahmin ediliyor. Fındık sezonunda fiyatlar bu seviyede kalabileceği diye düşünüyorum. Elinde fındık olan üreticiler çok şanslı.

Martta serbest piyasada fiyatlar 6-7 lira bandındaydı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber