Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Ekim 2017 - 12:28 Yorum: 0

Çavdarhisar’da 31 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 31 çiftçiye toplam 3 bin 750 kilogram Macar fiği tohumu...

Çavdarhisar’da 31 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 31 çiftçiye toplam 3 bin 750 kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı.

İlçe Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan dağıtım törenine Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Halil Başer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gülmez, Ziraat odası başkanı Mustafa Çalışkan ve çiftçiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gülmez, "Hayvancılıkta yem giderlerinin oluşturduğu girdi maliyetinden kurtulmanın yolu kendi yemini üretmekten geçiyor. Bu yıl içerisinde verilen kaba yem desteklemeleri ile İlçemizde Macar Fiğ ekiliş alanları artmıştır" dedi.

Daha sonra protokol tarafından 3 bin 750 kilogram fiğ tohumu 31 çiftçiye dağıtıldı.(YD - EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber