Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:13 Yorum: 0

CHP’lilerden Şeker İşçilerine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Teşkilatı mensupları, "fazla çalışma" eyleminde bulunan Eskişehir Şeker Fabrikası işçilerine destek vermek...

CHP’lilerden Şeker İşçilerine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Teşkilatı mensupları, "fazla çalışma" eyleminde bulunan Eskişehir Şeker Fabrikası işçilerine destek vermek için ziyaret etti.

27 Nisan'da Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından başlatılan 2 saat fazla çalışma eylemine, Eskişehir Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler de katılarak, destek vermişti. Bir ay sürecek olan her gün 2 saat fazla çalışma eyleminde işçiler ek mesai ücreti de almayacak. Eşi benzeri olmayan eylemdeki işçilere destek vermek için CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve beraberindeki partililer, fabrikaya gelerek işçilerle buluştu. Eskişehir Şeker İş Şube Başkanı Cengiz Ünder ve işçiler tarafından karşılanan CHP heyeti, fabrikanın girişinde bir basın açıklaması yaptı.

"3 KİŞİLİK İŞİ BİR KİŞİ YAPIYOR"

CHP adına açıklaman yapan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, işçilerin bu onurlu mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirterek, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alındığı 2000 yılından bu yana Türkiye genelinde şeker fabrikasında çalışan işçi sayılarının büyük oranda düştüğünü vurguladı. 2000 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesinde 25 bin 922 işçi çalışırken 2015 yılı sonu itibari ile bu sayının 9 bin 541'e gerilediğine dikkat çeken Sallarel, taşeron işçi sayısının ise yüzde bin 200 artışla 11 binin üzerine çıktığının altını çizdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın şeker fabrikalarına işçi alımı konusunda herhangi bir adım atmadığını, fabrikalarda bir işçinin üç kişilik iş emeği harcadığını belirterek, "Kalifiye işçinin yetersizliği, üretimin kısıtlı sayıdaki işçiler eliyle, üstelik hafta tatili yaptırılmadan sürdürülmesi iş kanununa aykırılık teşkil ederken, her şeyden önemlisi fabrikalarda iş kazalarına davetiye çıkarmaktadır" dedi.

Açıklamaların ardından şeker işçileri "şeker vatandır, vatan satılmaz" şeklinde bir süre slogan attı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber