Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ortak açıklamasında, ABD ve İran arasındaki gerilime ilişkin olarak, "Bölgedeki...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ortak açıklamasında, ABD ve İran arasındaki gerilime ilişkin olarak, "Bölgedeki mevcut gerilimin düşürülmesine dair bağlılığımızı ifade ediyor, tüm taraflara itidalli ve sağduyulu hareket etme ve diplomasiye öncelik verme çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in arasında gerçekleşen iki kritik zirvenin ardından Dışişleri Bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Bakanların yaptığı açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin'den ortak açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in ortak açıklamasında ikili ilişkilerle ilgili, "Biz, Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları olarak, karşılıklı saygı temelinde, geniş bir yelpazede, yapıcı ikili ilişkiler geliştirmekteyiz. Bugün İstanbul'da açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı da karşılıklı fayda sağlayan bu ilişkinin somut bir örneğidir. İşbirliğimizin halklarımızın ortak menfaatlerine hizmet etmesinin yanı sıra, bölgesel meselelerin çözümüne de katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz" denildi.
ABD ve İran'a itidal ve sağduyu çağrısı
Açıklamada ABD-İran gerilimine ilişkin olarak, "ABD ve İran arasındaki gerilimin artmasından ve Irak'taki olumsuz yansımalarından derin endişe duyuyoruz. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'yi ve beraberindekileri 3 Ocak 2020 tarihinde Bağdat'ta hedef alan ABD hava operasyonunun, bölgedeki güvenlik ve istikrarı olumsuz etkilediğini değerlendiriyoruz. İran'ın Irak'taki koalisyon askeri üslerine 8 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirdiği balistik füze saldırıları ışığında, hangi tarafça yapılırsa yapılsın, karşılıklı saldırılar ve güç kullanımı, Orta Doğu'daki karmaşık sorunlara çözüm bulunmasına katkı sunmayacak, aksine, yeni bir istikrarsızlık döngüsüne yol açacak ve nihayetinde herkesin çıkarlarına zarar verecektir. Dış müdahalelere, tek taraflı askeri eylemlere ve mezhepsel çatışmalara her zaman karşı olduk. Bu doğrultuda, bölgedeki mevcut gerilimin düşürülmesine dair bağlılığımızı ifade ediyor, tüm taraflara itidalli ve sağduyulu hareket etme ve diplomasiye öncelik verme çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu
"Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasına olan bağlılığımızı teyit ediyoruz" denilen açıklamanın devamında, "Terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele etme ve Suriye'deki ayrılıkçı gündemleri boşa çıkarma yönündeki kararlılığımızı vurguluyor ve bu çerçevede, 17 Eylül 2018 ve 22 Ekim 2019 tarihli Muhtıraların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesinin önemini teyit ediyoruz. İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sükunetin, İdlip'le ilgili bütün anlaşmaların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesiyle sağlanması gerekliliğini vurguluyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararıyla uyumlu kalıcı siyasi çözüm bulunmasına yönelik olarak Astana Mekanizması çerçevesinde çalışmaya ve Anayasa Komitesi'ni destekleme taahhüdüne bağlıyız. Tüm Suriyelilere insani yardımı ayrım yapmaksızın, siyasileştirmeden ve ön koşul ileri sürmeksizin artırma ihtiyacını vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den Libya'da ateşkes çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ortak açıklamasının Libya ile ilgili bölümünde ise, "Başta Trablus çevresinde artan çatışmalar olmak üzere, uzun süredir savaştan muzdarip olan Libya'daki gelişmeleri büyük bir endişeyle izliyoruz. Libya'da kötüleşen durum, geniş mücavir bölgenin, tüm Akdeniz bölgesinin ve Afrika kıtasının güvenliğini ve istikrarını sarsmakta, düzensiz göçü, silahların daha fazla yayılmasını, terörizmi ve yasadışı kaçakçılık dahil diğer suç faaliyetlerini tetiklemektedir. Libya'nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılığımızı yineliyoruz. Ülkede kalıcı barış ve istikrar, ancak Libyalılar arasında samimi ve kapsayıcı diyaloga dayanan, Libyalıların öncülüğünde ve Libyalıların sahiplendiği bir siyasi süreçle sağlanabilir. Libya'da süregiden çatışmalara askeri bir çözüm aramak sadece daha fazla acılara sebep olmakta ve Libyalılar arasındaki bölünmüşlüğü daha da derinleştirmektedir. 2015 tarihli Libya Siyasi Anlaşması'na, 2259 sayılı BMGK Kararına ve diğer ilgili BMGK Kararlarına dayanarak, Libyalılar arasında BM himayesinde kapsamlı bir siyasi süreci başlatmak için en önemli önceliği, ateşkesin derhal sağlanması teşkil etmektedir. BM kolaylaştırıcılığında yürütülen siyasi süreci canlandırmak için elverişli bir ortam yaratmayı amaçlayan Berlin Süreci'ne desteğimizi teyit eder ve sürecin ancak Libyalıların ve komşu ülkelerin katılımı ve bağlılığıyla somut sonuçlar verebileceğini hatırlatırız. Mevcut kritik şartlar altında ve ilgili BMGK Kararlarının ortaya koyduğu amaçlar ışığında inisiyatif almaya karar verdik. Bu çerçevede, arabulucular olarak, Libya'daki tüm taraflara çatışmaları 12 Ocak günü saat 00.00 itibarıyla durdurmak, sahada istikrarın sağlanması ve Trablus ile diğer şehirlerde günlük hayatın normalleştirilmesi için gereken önlemlerle desteklenen sürdürülebilir bir ateşkes ilan etmek, Libya halkının acılarına son vermek ve ülkeye barış ve refahı yeniden getirmek için derhal bir müzakere masasının etrafında bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. Libyalıların, istisnasız bütün vatandaşlarının çıkarlarını hesaba katan ulusal çapta bir diyalog çerçevesinde, vatanlarının geleceğine bağımsız bir şekilde karar verebileceklerine dair inancımız tamdır" denildi.
ABD Savunma Bakanlığı, İsrail ve Suudi Arabistan’a toplam yaklaşık 15 milyar dolarlık askeri teçhizat satışını onayladığını açıkladı. Bakanlık, İsrail ile yapılan yaklaşık 6,5 milyar dolar değerindeki satış kapsamında 30 adet Apache tipi taarruz helikopte
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Irak’ın geleceği ve ülkenin yönetimi konusundaki kararların, Irak’ı oluşturan tüm siyasi ve
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi’nin 3’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde yeniden genel başkan s
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar, "Tüm dünyada en çok sevilen liderden, gönül bağı olan bir kişiden bahsediyoruz. 2,5 milyar nüfusu temsil eden müslüman dünyasının, ümmetin diye ifade edebileceğimiz bir lideri var. Dolayısıyla çok uzaklara gitmeye ge
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a anlaşmaya varılması için bir son tarih veriyor musunuz?" sorusuna, "Bunu sadece onlar biliyor" cevabını verdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Artvin’de yaptığı konuşmada iklim değişikliğiyle birlikte suyun hayati önem kazandığını vurgulayarak, Artvin’in tarım potansiyeli, coğrafi işaretli ürünleri, Yusufeli Barajı ve son 23 yılda kente yapılan 418 milyar l
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’ye tepki göstererek, "Yolsuzluk yapmadıysanız, rüşvet almadıysanız bu telaş hali niye? Hukuku çiğnemediyseniz adaletin tecellisinden niçin tedirgin oluyorsunuz?" dedi. Muhalefete "takoz^" benzetmesi yapınca birileri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gece gündüz, yaz kış demeden yollarımızın bakım ve inşa işlerinde çalışan, en zorlu şartlarda görev yapan tüm Karayolları çalışanlarımıza tebriklerimizi iletiyorum" dedi.
İstinat duvarının park halindeki araçların üzerine çöktüğü anlar kamerada
Fenerbahçe’nin yeni transferi Sidiki Cherif, İstanbul’da
03Fenerbahçe’nin anlaşmaya vardığı Fransız golcü Sidiki Cherif, İstanbul’a geldi.
04İranlı şahıs üzerinde 510 gram eroin ele geçirildi.
05Derya Bedavacı Kapadokya’da sahne aldı
06Sarıyer’de aynı yerde aynı şekilde ikinci kez bir araç mendirekte asılı kaldı. O anlar kamerada
07Kayseri’de bıçaklanan çocuk binaya sığındı: 1 yaralı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük