Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 27 Eylül 2021 - 12:18 Yorum: 0

Damadı kara kazan üzerinde oynattılar

Denizli'nin Çal ilçesinde düğün töreninde yapılan damada ve sağdıcına yönelik düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Damadı kara kazan üzerinde oynattılar

Denizli'nin Çal ilçesinde düğün töreninde yapılan damada ve sağdıcına yönelik düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Yapılan bir düğünde damada ve sağdıcına arkadaşları etek giydirip, kara kazan üzerine çıkarttı. Kadın giysileriyle oynatılan damat, ayaklarına katran ve un dökerek dakikalarca oynadı.

Eğe Bölgesinde düğün geleneğini olarak süregelen geleneklerinde başında damat oyunları geliyor. Her yıl yapılan düğünlerde gelenek adı altında farklı görüntüler ortaya çıkıyor. Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde damat Ahmet Avcı ve gelin Büşra Çakal, yenidünya evine girdi. Gerçekleşen düğünde eziyet oyunlarından damat Avcı'da nasibini aldı. Yapılan düğünde damat Ahmet Avcı ve Sağdıcısı Baki Kuzucuoğlu, arkadaşlarının komutu altında kadın giysilerini giyerek kara kazan üzerine çıkıp oynadı. Kara kazanın üzerinde oynarken kayıp düşmemeleri için ayaklara katran ve un döken arkadaşlar, müzik eşliğinde damat ve sağdıca eşlik edip oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu düğünde herkes doyasıya eğlendi. Geleneğin, kadının işlerinin zorluğunu, oyun ve eğlenceyle anlatma adına yapıldığı belirtiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber