Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Nisan 2014 - 00:45 Yorum: 0

Dinleme soruşturmasında 6 polise tahliye

Adana'da yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ikisi emniyet müdürü 6 polis için, yapılan itiraz üzerine tahliye kararı verildi.

Dinleme soruşturmasında 6 polise tahliye

ADANA - Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iki emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 6 polis hakkında, yapılan itiraz üzerine tahliye kararı çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde ikametlerinde arama yapıldıktan sonra 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu biri emekli 8 polis gözaltına alınmıştı.

Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından ifadeleri alındıktan sonra Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edilen İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin'in de aralarında olduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapan 6 polis tutuklanmış; polis memuru R.K. ve kadın polis memuru M.A. ise savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesinin, avukatların tutuklamaya itiraz başvurusu üzerine tahliye kararı vermesinin ardından polislerin yakınları Kürkçüler cezaevi girişine geldi.

Cezaevindeki işlemlerinin ardından salıverilen polisler, kendilerini bekleyen aileleri ve meslektaşlarıyla kucaklaştı.

2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin'in avukatı İsa Ayanoğlu, olayın siyasi bir yanının olmadığını ifade ederek, kararın sevindirici olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber