Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 18:43 Yorum: 0

Doğalgaz müjdesine Salihli TSO’dan teşekkür

Manisa'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yüksel, Bakanlar Kurulu'nda Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz getirilmesi...

Doğalgaz müjdesine Salihli TSO’dan teşekkür

Manisa'nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yüksel, Bakanlar Kurulu'nda Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz getirilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin Salihli için büyük bir haber olduğunu belirterek, sanayicileri rahatlatacak olan doğalgazın ilçeye gelmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgazın getirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'nda alınan kararın Resmi Gazete'de yayınlanması, iş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıllardır sürdürülen ısrarlı çabalarının sonunda karşılık bulmasından son derece memnun olduklarını ifade eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, en kısa zamanda doğalgaza kavuşma konusunda sabırsızlandıklarını kaydetti. Komşu ilçelerde yıllardır doğalgaz bulunduğu halde Salihli'nin bu konuda eksiklik çektiğini ve haksız rekabet yaşadıklarını anlatan Yüksel, Salihli TSO olarak üyelerinin bu konudaki taleplerini her platformda dile getirdiklerini ve Ankara'da yetkili mercilere dosyalar halinde taleplerini ilettiklerini kaydetti. Yüksel şu açıklamayı yaptı:

"Pratik ve ucuz bir yakıt olan doğalgaz özellikle sanayi bölgelerinde üretim yapan sanayicilerin vazgeçilmez girdilerinden biridir. Salihli'ye 40 km mesafedeki Turgutlu'da ve 60 km mesafedeki Akhisar'da doğalgaz bulunmasına karşın, bütün çabalarımıza karşın Salihli'deki sanayiciler yıllardır pahalı enerji kullanmak durumunda kaldı. Bu haksızlığı Ankara'ya giderek yetkili bakanlıklara ve ilgili mercilere her fırsatta gerek sözlü, gerekse de dilekçelerle anlattık. 2013 yılında çıkan yasa ile şehir ısınması için Salihli'ye doğalgazın getirilemeyeceğini, şehri bypas ederek direkt OSB'ye doğalgazın getirilebileceğini defalarca ifade ettik. 2014 yılının Şubat ayında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na yaptığımız başvuru ile durumu ayrıntılı olarak izah ettik. Aynı yılın Ocak ayında bölge milletvekilleriyle birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret ederek, doğalgaz konusuna ve diğer bölge sorunlarımıza vurgu yaptık. Yine 2015 yılının Mart ayında TBMM'de Manisa milletvekilleri ile yapılan toplantıda doğalgaz konusunu yine en önemli beklentilerimiz arasında sıralamıştık."

Doğalgazın Salihli'ye gelmesiyle sayıları 40'ı aşan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların en önemli sorunlarından birinin halledilmiş olacağını belirten Yüksel, "Bu taleplerimize duyarsız kalmayan ve bu konuda karalı bir tutum sergileyen Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu'na, Manisa milletvekillerimize, BOTAŞ Genel Müdürüne, ilçe yöneticilerimize, doğalgazın Salihli'ye gelmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Yüksel, doğalgaz sorununun halledilmesinden sonra ikinci önemli konu olan Salihli'ye gümrük birimi kurulması konusunda çabalarını sürdürmeye devam ettiklerini, bu konuda da bölge milletvekillerine ve ilçe yöneticilerine büyük görevler düştüğünü belirterek, "Salihli OSB'de arıtma var. Doğalgaz ve Gümrük Müdürlüğü de olduğunda ikinci kısım OSB'ye yatırımcı çekmemiz çok daha rahat olacak. Bunun da bölgemizin kalkınmasına, ihracatımızın artmasına, ürünlerimizin para etmesine ve işsizliğe çare olacağına inanıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber