Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:09 Mersin’de yasadışı bahis operasyonu: 19 gözaltı21:08 Kazada ölen yaşlı kadın, yardıma koşan çobanın akrabası çıktı20:57 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’na katıldı20:49 Vali Atay: "Tek temennimiz kaybolan vatandaşımızı sağ salim bulup, ailesine...20:47 Ziraat Türkiye Kupası: Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç devam ediy...20:44 Down sendromlu doğmuştu: Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat şoku20:40 İsrail, Refah’ta 100’e yakın noktaya hava saldırısı düzenledi20:39 Muş’ta iki araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi20:36 ‘Mahzen-40’ operasyonunda tefecilik iddiası ile adliyeye sevk edilen şüphel...20:34 Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"20:22 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla yargılanan kuaföre tahliye20:22 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçağın kaldırılma çalışmala...20:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor için sistem ol...20:08 AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti20:07 Düzce’de yakalanan uyuşturucu satıcısı tutuklandı20:05 FÜ öğrencileri hipodromda mini konser verdi20:02 Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı19:59 Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret19:57 Singapur’da eğitim uçuşu sırasında F-16 savaş uçağı düştü19:56 Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Türkiye 22 Eylül 2017 - 14:08 Yorum: 0

Elazığ UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE), yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Elazığ UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE), yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü, UMKE'ye yeni katılan 13 gönüllü sağlıkçıya 18-22 Eylül tarihleri arasında temel UMKE eğitimi verdi. 5 gün süren pratik ve teorik eğitim, yapılan tatbikat ile sona erdi. Senaryo gereği bazı vatandaşlar, deprem sonrası göçük altında kaldı. Hızlı bir şekilde olay yerine gelen UMKE, ilk olarak iki duvar arasına sıkışmış bir hastayı çıkartarak ambulansa taşıdı. Ardından bina kolonu altında kalan bir yaralıya ulaşmak isteyen ekipler, engellerin altında sürünerek yaralıya ulaştı. Çıkartılan yaralıya kalp masajı yapan ekipler, gerçeği aratmayan bir performans sergiledi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Şube Müdürlüğü Birimi olarak 5 günlük bir UMKE eğitimi düzenlediklerini belirten Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Işık Aztekin, "UMKE temel eğitimine Elazığ 112 ile hastanelerden hemşire ve ATT'ci arkadaşlarımız katıldı. 5 gün boyunca UMKE'nin temel eğitimini verdik. Son günümüzde tatbikat düzenliyoruz. Elazığ'a yeni 13 tane UMKE'ci kazandırdık. Hiçbir zaman istemeyiz ama olabilecek bir afet, trafik kazası ve yangın durumunda arkadaşlarımıza daha hızlı ve daha etkin müdahaleyi öğretiyoruz" dedi.

18- 22 Eylül tarihleri arası temel UMKE eğitimi verdiklerini aktaran Elazığ UMKE Birim Sorumlusu Kadir Özdemir, "Az önce bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta sıkışmalı bir hastaya sabitleyip çıkarmayı öğrettik. Hep beraber 100 kişilik bir aileyiz. Depremlerde, sıkışmalı yaralanmalarda, toplu trafik kazalarında UMKE olarak görev yapıyoruz. Bunun bilincini yeni gelen arkadaşlara oluşturmaya çalıştık. Güzel bir eğitim ve tatbikat oldu" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber